Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Látogatási tilalom az MH EK összes telephelyén 2021. november 1-jétől visszavonásig!

Részletek

Információk a kampányoltási hétről

2020. dec. 17. 15:00:28

Az MH Egészségügyi Központ Róbert Károly körúti székhelyén november 22-28-a között is várjuk az oltásra érkezőket. Az oltási akcióhéten előzetes regisztráció és időpont nélkül is érkezhetnek azok, akik az első, második vagy akár a harmadik oltást meg szeretnék kapni.

Részletek

COVID-19 vonal hozzátartozók részére

2021. nov. 17. 16:07:01

COVID-19 információs vonalak kerültek kialakításra az MH Egészségügyi Központban ápolt, koronavírussal fertőzött betegek hozzátartozóinak tájékoztatása érdekében. Kérjük, hogy a pontos információk megismerése miatt kattintsanak a "Részletek" gombra.

Részletek

Sebkezelő Mobil Team

A Sebkezelő mobil team az MH EK Ápolási Igazgatóság Ápolásszervezési Osztály állományába tartozik. Tevékenységük a Székhely, a Podmaniczky utcai és a Szanatórium utcai telephelyen minden fekvőbeteg ellátó területére kiterjed. Sebellátó és sebkezelő feladataikat szakmai képzettségi kompetenciák betartásával a beteg kezelő orvosával egyeztetve végzik, szükség esetén javaslatot tesznek sebészi konzílium szervezésére. 

Feladataik: 
• Szakmai javaslatokkal segítséget nyújtanak a fekvőbeteg ellátó osztályok szakdolgozóinak a nyomási fekély megelőző tevékenységeikhez. 
• Nyomási fekély megelőzése érdekében individuális szakmai javaslatot tesznek az ápolási eszközök kiválasztásában és alkalmazásában. 
• A nyomási fekély - sebellátó és sebkezelő tevékenységeiket korszerű technikák, modern kötszerek alkalmazásával végzik. 
• A beteg tájékoztatása ápolói kompetencián belül.
• A beteg és hozzátartozójának oktatása a nyomási fekély prevenciójával, felismerésével, esetleges további kezelésével összefüggő kérdésekben. 
• A sebkezeléssel kapcsolatos dokumentációs kötelezettségek teljesítése. 
• Naprakész nyilvántartás az intézményben kezelt nyomási fekéllyel rendelkező betegekről. 

A Sebkezelő mobilteam tagjai:
I. telephely: 
Dr. Csatai Tamásné zászlós, Epidemiológiai szakápoló
Solymosi Kinga honvédelmi alkalmazott, BSc ápoló
II. telephely: 
Klcsó Attiláné százados, BSc ápoló
III. telephely:
Lengyel Dóra honvédelmi alkalmazott, BSc ápoló

ESZA  KA