Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Látogatási tilalom az MH EK összes telephelyén 2021. november 1-jétől visszavonásig!

Részletek

Információk a kampányoltási hétről

2020. dec. 17. 15:00:28

Az MH Egészségügyi Központ Róbert Károly körúti székhelyén november 22-28-a között is várjuk az oltásra érkezőket. Az oltási akcióhéten előzetes regisztráció és időpont nélkül is érkezhetnek azok, akik az első, második vagy akár a harmadik oltást meg szeretnék kapni.

Részletek

COVID-19 vonal hozzátartozók részére

2021. nov. 17. 16:07:01

COVID-19 információs vonalak kerültek kialakításra az MH Egészségügyi Központban ápolt, koronavírussal fertőzött betegek hozzátartozóinak tájékoztatása érdekében. Kérjük, hogy a pontos információk megismerése miatt kattintsanak a "Részletek" gombra.

Részletek

Központi Dietetikai Szolgálat

Vezető

Tamás Orsolya

őrnagy
vezető dietetikus
Dietetikai Szolgálat

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Központi Dietetikai Szolgálat feladatait a Székhelyen, a Podmaniczky utcai telephelyen és a Szanatórium utcai telephelyen orvosszakmai és ápolásszakmai felügyelet mellett az Ápolási Igazgatóság koordinálásával végzi. A Központi Szolgálat mind a járóbeteg, mind a fekvőbeteg ellátás szerves részét képezi, szorosan együttműködve a betegekkel, orvosokkal és szakdolgozókkal.
A diéta a gyógyító tevékenység és a gyógyszeres terápia fontos pillérét alkotja. Nem megfelelő tápláltsági állapot esetén a gyógyulás ideje meghosszabbodik, ezzel az ápolási napok száma megnövekszik. A Szolgálat dietetikusainak feladata felismerni az esetleges hiányállapotokat, személyre szabott táplálási tervet készíteni, ami alkalmazkodik a megállapított diagnózisokhoz, a kialakult betegségekhez, esetleges sebészeti beavatkozásokhoz. Tevékenységüket team munka keretében végzik. Abban az esetben, ha a beteg táplálása kiegészítésre szorul, azt dietetikusaink klinikai tápszerek alkalmazásával valósítják meg.
Az egészségügyi törvényben foglaltaknak megfelelően és a dietetika szakmai szabályaihoz igazodó, egyénre szabott étrend az intézményünkben fekvő páciensek részére biztosított. A dietetikusok a kórház valamennyi fekvőbeteg osztályán a betegek rendelkezésére állnak, megtervezik az étrendet, felügyelik a diétás ellátást, betegoktatást végeznek, kapcsolatot tartanak az élelmezési szolgáltatóval és felügyelik az ételkészítés folyamatát. Tanácsadói tevékenységük során, a Székhelyen és a Podmaniczky utcai telephelyen járóbeteg-ellátás keretében orvos által elrendelt diétás tanácsadást tartanak.
Az intézmény egyetemi oktatókórház feladatainak keretén belül, a Központi Dietetikai Szolgálat évek óta szerepet vállal a dietetikus hallgatók szakmai képzésében és államvizsgáztatásában.

Vezető dietetikus: Tamás Orsolya őrnagy

Diétás tanácsadás elérhetőségei

Székhely
Hétfő-csütörtök 7.30-14.30
1134, Budapest, Róbert Károly krt. 44. „E” épület II. emelet
Tel: 06-1-465-1800/71664,71665
E-mail: szerv.mh.ek.hk.dsz.1rlg@hm.gov.hu

Podmaniczky utcai telephely
Hétfő-csütörtök 10-14 óra 
1062, Budapest, Podmaniczky utca 109-111. „G” épület II. emelet
Tel: 06-1-475-2600/81130,81516

E-mail: szerv.mh.ek.hk.dsz.2rlg@hm.gov.hu
Szanatórium utcai telephely
1121, Budapest, Szanatórium utca 2/a. IV. emelet
Tel: 06-1-392-3817

ESZA  KA