Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Látogatási tilalom az MH EK összes telephelyén 2021. november 1-jétől visszavonásig!

Részletek

Információk a kampányoltási hétről

2020. dec. 17. 15:00:28

Az MH Egészségügyi Központ Róbert Károly körúti székhelyén november 22-28-a között is várjuk az oltásra érkezőket. Az oltási akcióhéten előzetes regisztráció és időpont nélkül is érkezhetnek azok, akik az első, második vagy akár a harmadik oltást meg szeretnék kapni.

Részletek

COVID-19 vonal hozzátartozók részére

2021. nov. 17. 16:07:01

COVID-19 információs vonalak kerültek kialakításra az MH Egészségügyi Központban ápolt, koronavírussal fertőzött betegek hozzátartozóinak tájékoztatása érdekében. Kérjük, hogy a pontos információk megismerése miatt kattintsanak a "Részletek" gombra.

Részletek

Kórházi szociális munka

A kórházi szociális munka a szociális munka azon területe, melynek során a szociális munkás segítséget nyújt a kórházban fekvő beteg szociális problémáinak kezelésében, információt nyújt azok megoldásához. Felveszi és tartja a kapcsolatot a beteg hozzátartozóival, annak érdekében, hogy a kórházi kezelést követően a kórházból otthonába távozó személy minél hamarabb részesülni tudjon az állam által nyújtott szociális ellátási formák valamelyikében.

Ellátott feladatok: 

  • A beteg otthonába történő visszahelyezésének előkészítése, - pl. házi segítségnyújtás, étkeztetés, jelzőrendszeres házi segítségnyújtás.
  • Az ápolási szükséglettől, családi támogató háttértől függően elhelyezések ügyintézése. pl.: krónikus és ápolási osztályokon, idősotthonokba.
  • Végtag amputáció miatt fogyatékossá vált emberek lelki segítése, s az igénybe vehető juttatásokról, fogyatékossági támogatásról történő felvilágosítás.
  • Hajléktalan személyek esetkezelése, információnyújtás ellátásokról, juttatásokról, szükség szerint tiszta ruha biztosítása.
  • A daganatos betegek részére pszichés támogatás, szociális ellátásokról és hospice otthonápolás és hospice elhelyezés lehetőségeiről információnyújtás.
  • A családtagok segítése temetéssel kapcsolatosan felmerült kérdéseiben, valamint köztemetések intézése.
  • Mindezen teendők ellátásához elengedhetetlen a külső intézményekkel az együttműködés. pl. gondozási központok, hajléktalan ellátó intézmények, háziorvosok, gyámhivatalok, családsegítő intézmények.
  • Adminisztratív feladatok, kérelmek készítése, formanyomtatványok kitöltése az esetvitelhez kapcsolódóan. 

Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Székhely Róbert Károly körút és a Podmaniczky utcai telephelyén 4 fő szociális munkást alkalmaz.

Fejes Judit Beáta százados - egészségügyi szociális munkás (MSc)
Berkes Gabriella - okleveles szociális munkás (MA)
Fazekas Lászlóné - általános szociális munkás (BA)
Kinyik Edina - egészségügyi szociális munkás (MSc)

ESZA  KA