Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Közlekedési balesetnél segített a katonai mentősofőr

Szerző: honvedelem.hu |  2021. április 15., csütörtök 12:01

Szolgálatba tartott Füredel Gábor szakaszvezető, az MH Egészségügyi Központ tatai telephelyének mentőgépjármű vezetője amikor Tatán, a Klapka György Laktanyához közel egy balesetre lett figyelmes április 9-én, pénteken reggel.

A Somogyi Béla és a Bacsó Béla utak kereszteződésében egy személygépjármű elütött egy biciklivel közlekedő idős férfit. Füredel szakaszvezető saját autójával azonnal félreállt, hogy segítséget nyújtson.

A balesetben vétkes sofőr és a mögötte feltorlódott gépjárművek vezetői közül néhányan már értesítették a rendőrség és a mentőszolgálat munkatársait, valamint megpróbáltak segíteni a sokkos állapotban lévő - a bal kezén és a bal térdén megsérült - személyen.

A mentőautó kiérkezéséig Füredel szakaszvezető több éves katonai mentős tapasztalata, valamint a beosztásához előírt harctéri életmentő (CLS) képesítése rendkívül hasznosnak bizonyult a sérült azonnali ellátásában.

Az egészségügyi szakemberek további ellátás céljából a tatabányai Szent Borbála Megyei Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályára szállították az idős férfit.

2021_04_09 TATA mentősofőr baleset
Forrás: honvedelem.hu
KAESZA