Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

Oltási időpontfoglalás a lakossági portálon: eeszt.gov.hu

2021. ápr. 23. 15:41:25

Az Országos Kórházi Főigazgatóság a koronavírus elleni védekezés keretében a lakosság részére új, oltási időpontfoglaló felületet hozott létre az EESZT Lakossági Portálján. A rendszer egyéni oltási időpontfoglalásra biztosít lehetőséget.

Részletek

1% támogatás

2021. máj. 6. 9:22:44

Kérjük, hogy adója 1%-val támogassa Ön is a Honvédkórházért Közhasznú Alapítványt. Adószám: 18094921-1-41

16-18 évesek Pfizer oltásával kapcsolatos információk

2021. máj. 12. 13:04:40

Mielőtt az oltásra érkeznek figyelmesen olvassák el az alábbi információkat.

Részletek

Közlekedési balesetnél segített a katonai mentősofőr

Szerző: honvedelem.hu |  2021. április 15., csütörtök 12:01

Szolgálatba tartott Füredel Gábor szakaszvezető, az MH Egészségügyi Központ tatai telephelyének mentőgépjármű vezetője amikor Tatán, a Klapka György Laktanyához közel egy balesetre lett figyelmes április 9-én, pénteken reggel.

A Somogyi Béla és a Bacsó Béla utak kereszteződésében egy személygépjármű elütött egy biciklivel közlekedő idős férfit. Füredel szakaszvezető saját autójával azonnal félreállt, hogy segítséget nyújtson.

A balesetben vétkes sofőr és a mögötte feltorlódott gépjárművek vezetői közül néhányan már értesítették a rendőrség és a mentőszolgálat munkatársait, valamint megpróbáltak segíteni a sokkos állapotban lévő - a bal kezén és a bal térdén megsérült - személyen.

A mentőautó kiérkezéséig Füredel szakaszvezető több éves katonai mentős tapasztalata, valamint a beosztásához előírt harctéri életmentő (CLS) képesítése rendkívül hasznosnak bizonyult a sérült azonnali ellátásában.

Az egészségügyi szakemberek további ellátás céljából a tatabányai Szent Borbála Megyei Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályára szállították az idős férfit.

2021_04_09 TATA mentősofőr baleset
Forrás: honvedelem.hu
KAESZA