Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Látogatási tilalom az MH EK összes telephelyén 2021. november 1-jétől visszavonásig!

Részletek

Információk a kampányoltási hétről

2020. dec. 17. 15:00:28

Az MH Egészségügyi Központ Róbert Károly körúti székhelyén november 22-28-a között is várjuk az oltásra érkezőket. Az oltási akcióhéten előzetes regisztráció és időpont nélkül is érkezhetnek azok, akik az első, második vagy akár a harmadik oltást meg szeretnék kapni.

Részletek

COVID-19 vonal hozzátartozók részére

2021. nov. 17. 16:07:01

COVID-19 információs vonalak kerültek kialakításra az MH Egészségügyi Központban ápolt, koronavírussal fertőzött betegek hozzátartozóinak tájékoztatása érdekében. Kérjük, hogy a pontos információk megismerése miatt kattintsanak a "Részletek" gombra.

Részletek

Műszerek - Honvéd Testalkati Program

Omron BF 511

Testösszetétel-elemző mérőkészülék, mely bioelektromos impedancia módszerrel működik. Kiterjedt adatokkal szolgál a testtömegről, a BMI-ről (testtömeg index), a test zsír- és vázizom százalékáról, a zsigeri zsírtartalomról és a nyugalmi anyagcseréről. Az eszköz klinikailag hitelesített.

 

OM31-HBF-511B-E
inbody-770-5f22f

InBody 770

Olyan testösszetétel analizáló készülék, mely egyedülálló technológiával (SMF-BIA) alkalmas a test összetételének vizsgálatára, azon belül az izomtömeg, a zsírszövet, a test víztereinek és a csontokat alkotó ásványi anyagok mennyiségének meghatározására.

Boso ABI-100 system (a Magyar Hypertonia Társaság ajánlásával)

A perifériás artériás elzáródás gyakran a kardiovaszkuláris esetek első lépcsőfokának drámai következménye és sajnálatos módon a rizikófaktor csoportoknál gyakran későn (dohányosok, cukorbetegek és az idős emberek) diagnosztizálják a perifériás artériás elzáródás betegséget. A boso ABI-100 rendszer a szívinfarktus és a stroke elleni harcban nyújt segítséget. A készülék a pulzushullámok által okozott és a mandzsetta által továbbított nyomásingadozásokat (oszcillációkat) méri és a mikroprocesszor segítségével értékeli azokat. Lehetőséget biztosít mind a négy végtag egyidejű vérnyomásmérésének végrehajtására. Egyszerű módon képes meghatározni a boka-kar indexet (ABI) (a lábon és karon mért szisztolés nyomás hányadosából kapott értéket), melynek segítségével a perifériás artériás elzáródás nagy valószínűséggel és korán felismerhető. Pontos, megbízható. Előnye, hogy nem szükséges mikrofon vagy doppler, melynek pontos felhelyezése a mérési eredmények megbízhatóságát nagyban befolyásolhatja.

Boso ABI
cardioscan-illu

Szívstressz és fittség vizsgálat (Vicardio, Cardioscan készülékek)

Mind a két műszer megelőzés céljából, egészséges személyek szívvizsgálata a lehetséges (eddig ismeretlen) rizikófaktorok szűrésére ad lehetőséget. Továbbá a veszélyeztetett csoportba tartozók szűrővizsgálata /pl.: magas vérnyomás, cukorbetegség, dohányzás, alkohol, fokozott feszültséggel járó munkakör/ A szív funkciójának-adott esetben-kedvezőtlen változása esetében időben jövő figyelmeztetés. A Vicardio és/vagy Cardioscan műszerrel, műszerekkel végzett vizsgálat(ok) lehetővé teszi(k) a szívfrekvencia-variabilitás mérését (HRV), amely a szív stressz terhelése alapján változik és azon keresztül az egyéni szív stressz faktor detektálhatóvá válik. A vizsgálat során a szívütések időrendi és frekvencia-analizálásából a szív pszichés, vagy fiziológiás terhelésének mértékéről nyújtanak információt egy három dimenziós képen keresztül. Ezzel a szív stressz-meghatározással egészíti ki a Vicardio az EKG által szállított adatokat, mely eredmények birtokában az egészségpszichológus a stressz tűrőképesség javítása érdekében tanácsadással is támogatja a kiegyensúlyozott pszichés státusz kialakítását. A Cardioscan a Vicardió mérési eredményeit kiegészítve a vizsgált személy fittségi szintjéről ad bővebb információkat és javasol egyénre szabott fejlesztő célzatú cardio sport-mozgásprogramot.

Testösszetétel elemzés (Body Impedance Analyzer, BIA 500)

A bioelektromos impedanciára épülő professzionális testösszetétel-, tápláltsági-, és edzettségi állapot elemzés során a zsíros-, a sovány testtömeget, a víztartalmat (ezen belül intra- és extracelluláris víztérfogatot) a sejtarányt, a fázisszöget mérve kerülnek az eredmények kiértékelésre, az ideális, a normál vagy speciális célértékekkel összehasonlítva. A vizsgálati jegyzőkönyv szöveges értékeléssel és ábrákkal kiegészítve részletesen tartalmazza a változtatási javaslatokat is. A sportorvos által rendszeres időközönként elvégzett testösszetétel elemzési eredmények összehasonlítása alapján a táplálkozási és mozgásprogram hatékonysága mérhető és optimalizálható. Gyógyszeres kezelést és orvosi diagnosztikai vizsgálatokat az életmód tanácsadás során nem végzünk, amennyiben szükséges belgyógyász szakorvosi vizsgálatra az igényjogosultak részére biztosított a lehetőség a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjának szakorvosi rendelőintézetében. A szakorvosi vizsgálatokra beutaló szükséges, a vizsgálati időpont kérésben segítséget nyújtunk.

Body Impedance

A kéz szorító erejének mérése (DYNA 16 kézi erőmérő műszer)

A kétcsatornás univerzális „sport” erőmérő - mellyel egyidejűleg a két végtag erő-kifejtése, valamint az erődiagram, annak az un. felfutási meredeksége mérhető és regisztrálható - a fizikai állapot felmérését egészíti ki, illetve a mozgásprogram hatékonyságának egyszerű és gyors ellenőrzésére szolgál, mivel a tudományos eredmények szerint a kéz erejének nagyságából következtetni lehet a test többi izomerejének nagyságára is.

ESZA  KA