Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Látogatási tilalom az MH EK összes telephelyén 2021. november 1-jétől visszavonásig!

Részletek

Információk a kampányoltási hétről

2020. dec. 17. 15:00:28

Az MH Egészségügyi Központ Róbert Károly körúti székhelyén november 22-28-a között is várjuk az oltásra érkezőket. Az oltási akcióhéten előzetes regisztráció és időpont nélkül is érkezhetnek azok, akik az első, második vagy akár a harmadik oltást meg szeretnék kapni.

Részletek

COVID-19 vonal hozzátartozók részére

2021. nov. 17. 16:07:01

COVID-19 információs vonalak kerültek kialakításra az MH Egészségügyi Központban ápolt, koronavírussal fertőzött betegek hozzátartozóinak tájékoztatása érdekében. Kérjük, hogy a pontos információk megismerése miatt kattintsanak a "Részletek" gombra.

Részletek

Katonai Kórélettani Osztály

Katonai Kórélettani Osztály, Sugárbiológiai AlosztályFeladata: Biológiai dozimetriai módszer fejlesztéseA kutatás célja olyan automatizálható módszer kialakítása és rendszerbe állítása, mely lehetővé teszi akár nagyobb számú mintán is az embereket váratlanul érő sugárdózis utólagos becslését. Az eljárás ABV védelmi és katasztrófavédelmi jelentőséggel bír. Sugárvédő vegyületek vizsgálataElődintézményeink a Honvédelmi Minisztérium Fegyverzeti és Hadbiztosítási Hivatal Hadfelszerelési Igazgatóság Haditechnikai Intézettel együttműködve kidolgozott egy olyan személyi radiotoxikológiai egységkészletet (SZRK) benne mindazon az OGYÉI által már engedélyezett készítményekkel, melyek megfelelnek a dekorporációs eljárásokkal szemben támasztott követelményeknek. Katonai Kórélettani Osztály, Kórélettani LaboratóriumFeladata: Bakteriális adszorpció vizsgálataaz adszorpciós folyamatok mechanizmusának részletes tisztázásaNanorészecskék hatásának vizsgálataPotenciálisan katonai jelentőséggel is bíró, újszerű anyagoknak – nanorészecskéknek – a vizsgálata ABV védelmi és közegészségügyi jelentőséggel is bír. A szepszis korai diagnosztikai lehetőségeinek vizsgálataTöbb klinikai marker köztük a presepsin összehasonlító vizsgálatát végezzük a hatékonyabb diagnosztika elérése érdekében.
ESZA  KA