Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

A szakrendelők és szakambulanciák rendelési beosztása továbbra is elérhető a régi, megszokott formában

2021. jan. 21. 11:05:33

Megújult weboldalunk folyamatosan frissül, azonban a kezdeti időszakban, a kereshető telefonkönyv és a rendelési beosztás optimalizálásáig továbbra is elérhető a korábban használt, pdf formátumú táblázat a "Betegellátás-Szakrendelések, ambulanciák időpontok" menüpont alatt.

Részletek

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Felhívjuk az intézményünkbe érkező betegek hozzátartozói figyelmét arra, hogy a COVID ellátás során a betegutakat átszerveztük, azaz a betegek más osztályokra (COVID, Mátrix osztályok) is kerülhetnek, mielőtt a végleges ellátó osztályra helyeznénk őket.
Az ellátás több szervezési feladatot igényel, ezért kérjük, hogy a beteg intézményünkbe szállításakor mihamarabb vegyék fel a kapcsolatot egymással.

Részletek

XIII. Szakdolgozói Tudományos Nap

2019. november 21., csütörtök 9:43

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Ápolási Igazgatósága immáron 13-ik alkalommal szervezett Szakdolgozói Tudományos Napot az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban, Balatonakarattyán 2019. november 5-6-án. 

1609152113
A „120 éves a Honvédkórház” programsorozat részét képező, akkreditált, interdiszciplinális szakmai továbbképzés középpontjában az országos tisztifőorvos négy módszertani levelét feldolgozva, a nozokomiális fertőzések prevenciója szerepelt. Előadások hangzottak el műtéti sebfertőzések-, gépi lélegeztetéssel összefüggő pneumonia-, húgyúti fertőzések-, véráramfertőzések megelőzése témákban.
Honvédkórházért Közhasznú Alapítvány támogatásával megvalósult két napos szakmai továbbképzés 120 fő részvételével zajlott, 30 színvonalas előadás hangzott el a fővárosi és a vidéki telephelyek orvosai és szakápolói tolmácsolásában.

A konferenciát Dr. Kun Szabó István vezérőrnagy, az MH Egészségügyi Központ parancsnoka nyitotta meg, aki méltatta a közelmúlt eredményeit, és felhívta a figyelmet a jövő kihívásaira. A résztvevőket szintén köszöntötte Dr. Jákó Kinga orvosigazgató asszony.

Deli Mária alezredes, ápolási igazgató asszony köszöntőjében hangsúlyozta, hogy idén, az elmúlt évekhez képest a legalacsonyabb a szakdolgozói fluktuáció, legmagasabb a továbbképzéseken résztvevők száma, a szakképzések támogatása. Kiemelte, hogy az MH Egészségügyi Központ tudásalapú intézmény, ezért a kompetenciafejlesztés, a képzés és a továbbképzés stratégiai területek az ápolásszakma számára. Méltatta, és köszönetet mondott a társszakmák képviselőinek, előadóinak, a támogatóknak az együttműködésért, a sikeres tudományos rendezvény lehetővé tételéért.

1609152113
Rendezvényen résztvevők szavazatai alapján a legszínvonalasabb előadások:
I. Dr. Szedlák Miklós György – SBC
Szepszis menedzsment a sürgősségi osztályon
II. Dr. Jancsó Máté, Dr. Fekete Attila, Wágner Katalin – Plasztikai és Égés-sebészeti Osztály
A NPWT szerepe a sebfertőzések megelőzésében a plasztikai sebészeti ellátás során
Süle Krisztina, Dr. Székely László – Szív, – Ér és Mellkas-sebészeti Osztály
A szívsebészetben alkalmazott negatív nyomás terápia ápolási vonatkozásai, avagy a csapat szerepe, akik a színfalak mögött teszik lehetővé a sikeres felépülést!
III. Dr. Sebestyén László Géza, Horváthné Molnár Anna, Légrády Anna – Urológiai és Andrológiai Osztály
Katéterezés szabályai, a katéter okozta húgyúti fertőzések megelőzése
IV. Szabó Elvira, Eilerné Méri Katalin – Szülészet-Nőgyógyászati Osztály és PIC
Kéz, mely a bölcsőt ringatja
Varga Levente, Csomor Krisztina, Kiss Anita, Szpiszárné Hegedűs Zsuzsanna, Szpiszár István, – SBC
Fogyóanyag felhasználástól a véráram fertőzésekig
V. Nagy Gábor, Biró Zsoltné, Käfer Mónika, Kókainé Márkus Veronika, Dr. Simon Judit, Szántó Erika – Központi Laboratóriumi Diagnosztikai Osztály
Véráram fertőzés mikrobiológiai diagnosztikája

E konferencia szellemében és értékei mentén, 120 éves hagyományaink alapján dolgozunk tovább a betegek gyógyulásárét.

„ Az emberért megyünk mi küzdelembe,

Fegyverünk a tudás és szeretet”

Juhász Gyula

KAESZA