Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

A szakrendelők és szakambulanciák rendelési beosztása továbbra is elérhető a régi, megszokott formában

2021. jan. 21. 11:05:33

Megújult weboldalunk folyamatosan frissül, azonban a kezdeti időszakban, a kereshető telefonkönyv és a rendelési beosztás optimalizálásáig továbbra is elérhető a korábban használt, pdf formátumú táblázat a "Betegellátás-Szakrendelések, ambulanciák időpontok" menüpont alatt.

Részletek

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Felhívjuk az intézményünkbe érkező betegek hozzátartozói figyelmét arra, hogy a COVID ellátás során a betegutakat átszerveztük, azaz a betegek más osztályokra (COVID, Mátrix osztályok) is kerülhetnek, mielőtt a végleges ellátó osztályra helyeznénk őket.
Az ellátás több szervezési feladatot igényel, ezért kérjük, hogy a beteg intézményünkbe szállításakor mihamarabb vegyék fel a kapcsolatot egymással.

Részletek

XI. Szakdolgozói Tudományos Nap

2017. október 17., kedd 14:27

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ, Honvédkórház a XI. Szakdolgozói Tudományos Napjának ismétlését rendezte meg a az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban 2017.10.12-13-án , Balatonakarattyán.

Az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából 2017. májusában már hagyomány jelleggel került megszervezésre a XI. Szakdolgozói Tudományos Nap, melyet a nagy érdeklődésre tekintettel az Egészségügyi Központ közel 150 fő részvételével ismét megrendezett.
A Tudományos Nap célja az osztályok tevékenységének bemutatása, tapasztalatcsere, együttgondolkodás, a szakmai ismeretek bővítése, a szakdolgozók összefogásának erősítése.

1609151416
A rendezvényt, Dr. Muzsay Ildikó o.ezds. Egészségügyi Szervezési Intézet igazgatója és Deli Mária alez.mb. ápolási igazgató Asszony nyitotta meg.

A kétnapos továbbképzés 21 színvonalas, szakdolgozói előadást tartalmazott, mely során betekintést adtak az előadók a laboratóriumi diagnosztika munkájába, képi diagnosztika területén a nukleáris medicina új eljárásaiba, de a műtéti ellátás területéről is több nagyon értékes új ismereteket adó előadás hangzott el, többek között a szívsebészeti technikákról, illetve az aneszteziológiai szakasszisztensek, intenzív szakápolók munkájáról, valamint a posztoperatív fájdalomcsillapításról. A rendezvényen nagy hangsúlyt kaptak a beteg edukációval foglalkozó előadások és természetesen az ápolói kompetencia és a minőségirányítás témakörök sem hiányozhattak. Dr. Pintér Lajos miniszteri megbízottól a veronai sürgősségi ellátás megszervezéséről hallottak a résztvevők, rendkívül látványos előadás keretében, mely hangsúlyozta a TEAM munka jelentőségét. A négy vendég előadó az egészségügyben nagy jelentőséggel bíró kommunikáció, a modern sebkezelés, a gyógyszerelés és a lisztérzékenységre vonatkozó új ismereteket osztotta meg a résztvevőkkel.
1609151416

A szekciók során üléselnöki tevékenységet látott el:
Dr. Muzsay Ildikó o.ezredes – Egészségügyi Szervezési Intézet, igazgató
Dr. Tímár Mihály o.ezredes – Járóbeteg Szakrendelő Intézet, igazgató
Prof. Dr. Csomós Ákos – Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály, osztályvezető főorvos
Turányik Attila – II. Ápolásbiztosító Osztály, osztályvezető
Kasza Ivánné őrnagy – Járóbeteg Szakrendelő Intézet, vezető asszisztens
Dr. Koncz Györgyné – Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály, osztályvezető ápoló
1609151416

A folyamatosan teltházas, kétnapos rendezvényen a hallgatóság figyelmét és érdeklődését tükrözte, hogy több előremutató kérdés és javaslat is elhangzott az előadásokat követő megbeszélések során.
Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ szakdolgozók részére 19 kreditpontra minősítette a rendezvényt.

Az első három helyezett közönségszavazat alapján, a szponzorok jóvoltából könyvvásárlási jutalomban részesült.


I. helyezett: Csapó Gyöngyi – I. sz. Központi Műtőblokk Mennyi és honnan és hova!
II. helyezett: Gombácsiné Csiki Andrea, Csáki Csilla, Lantosné Hudák Ildikó, Dr. Nádor Csaba – Szülészet- Nőgyógyászati Osztály és PIC Dani
III. helyezett: Újháziné Nagy Zsuzsanna, Jászné Zolnai Julianna, Zsebiné Szabó Mária, II. sz. Sebészeti Osztály
A halál elől menekülve, a társadalom útvesztőjében

1609151417

A tudományos program mellett, ismét lehetőség nyílt személyes találkozásokra, kötetlen beszélgetésekre, szórakozásra, az ünnepi vacsorát követő zenés-táncos estén.

A továbbképzést támogatta a Honvédkórházért Közhasznú Alapítvány, EGIS Gyógyszergyár Zrt., HARTMANN – RICO Hungária Kft. és a 3MED Egészségügyi Kft.

A szervezők ezúton is megköszönik az előadók, üléselnökök, a szervezők és a rendezvénynek helyet biztosító balatonakarattyai MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ dolgozóinak a munkáját, mellyel hozzájárultak a rendezvény színvonalas lebonyolításához.

1609151417
KAESZA