Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Vizit a határon

Dr. Kopcsó István orvos dandártábornok, a Magyar Honvédség egészségügyi főnöke, és Bogya Sándor főtörzszászlós, az MH Egészségügyi Központ vezénylő zászlósa karácsony második napján meglátogatták a határvédelem egészségügyi biztosításában szolgálatot teljesítő állományt.

A nap Hódmezővásárhelyen kezdődött az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Köteléknél (MH AIAK), ahol az MH Egészségügyi Központ vezetőit a kötelék parancsnoka Gavlik Péter ezredes és az MH. 5. Bocskai István Lövészdandár Egészségügyi Központjának a központparancsnoka Dr. Pusztai Erzsébet alezredes fogadta.

1609151506

A küldöttség megtekintette az Egészségügyi Ellátó Pontot (EEP), ahol 24 órás orvosi szolgálat működik egy pszichológussal kiegészülve. Az ünnepek alatt is, mint minden egyéb hétköznapon, az EEP 3 fős személyzete mellet a laktanyában tartózkodik egy egészségügyi TOC összekötő, illetve egy egészségügyi logisztikus. Az azonnali reagálás egysége (QRF) egy felcserrel, egy gépjárművezetővel és egy sebesültszállító gépjárművel áll készenlétben, ha bárhonnan beteget kellene kiüríteni. A hódmezővásárhelyi laktanya után a vizit Röszkén folytatódott, ahol a Tranzit Elsősegély Állomás (TEÁ) személyzetét köszöntötték. Az ő feladatuk merőben más, mint az EEP-n, ahol katonákat látnak el, a TEÁ-n a belépésre jelentkező migránsok korbecslése zajlik, illetve szükség esetén sürgősségi orvosi ellátása is.

Az állomány örömmel fogadta a látogatást, mely során megoszthatták mindennapi tapasztalataikat a szakmai vezetőjükkel, aki testközelből láthatta az elhelyezési, ellátási körülményeket, az egészségügyi ellátás helyi viszonyait.

KAESZA