Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

Oltási időpontfoglalás a lakossági portálon: eeszt.gov.hu

2021. ápr. 23. 15:41:25

Az Országos Kórházi Főigazgatóság a koronavírus elleni védekezés keretében a lakosság részére új, oltási időpontfoglaló felületet hozott létre az EESZT Lakossági Portálján. A rendszer egyéni oltási időpontfoglalásra biztosít lehetőséget.

Részletek

1% támogatás

2021. máj. 6. 9:22:44

Kérjük, hogy adója 1%-val támogassa Ön is a Honvédkórházért Közhasznú Alapítványt. Adószám: 18094921-1-41

16-18 évesek Pfizer oltásával kapcsolatos információk

2021. máj. 12. 13:04:40

Mielőtt az oltásra érkeznek figyelmesen olvassák el az alábbi információkat.

Részletek

Vizit a határon

2017. december 28., csütörtök 17:36

Dr. Kopcsó István orvos dandártábornok, a Magyar Honvédség egészségügyi főnöke, és Bogya Sándor főtörzszászlós, az MH Egészségügyi Központ vezénylő zászlósa karácsony második napján meglátogatták a határvédelem egészségügyi biztosításában szolgálatot teljesítő állományt.

A nap Hódmezővásárhelyen kezdődött az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Köteléknél (MH AIAK), ahol az MH Egészségügyi Központ vezetőit a kötelék parancsnoka Gavlik Péter ezredes és az MH. 5. Bocskai István Lövészdandár Egészségügyi Központjának a központparancsnoka Dr. Pusztai Erzsébet alezredes fogadta.

1609151506

A küldöttség megtekintette az Egészségügyi Ellátó Pontot (EEP), ahol 24 órás orvosi szolgálat működik egy pszichológussal kiegészülve. Az ünnepek alatt is, mint minden egyéb hétköznapon, az EEP 3 fős személyzete mellet a laktanyában tartózkodik egy egészségügyi TOC összekötő, illetve egy egészségügyi logisztikus. Az azonnali reagálás egysége (QRF) egy felcserrel, egy gépjárművezetővel és egy sebesültszállító gépjárművel áll készenlétben, ha bárhonnan beteget kellene kiüríteni. A hódmezővásárhelyi laktanya után a vizit Röszkén folytatódott, ahol a Tranzit Elsősegély Állomás (TEÁ) személyzetét köszöntötték. Az ő feladatuk merőben más, mint az EEP-n, ahol katonákat látnak el, a TEÁ-n a belépésre jelentkező migránsok korbecslése zajlik, illetve szükség esetén sürgősségi orvosi ellátása is.

Az állomány örömmel fogadta a látogatást, mely során megoszthatták mindennapi tapasztalataikat a szakmai vezetőjükkel, aki testközelből láthatta az elhelyezési, ellátási körülményeket, az egészségügyi ellátás helyi viszonyait.

KAESZA