Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

A szakrendelők és szakambulanciák rendelési beosztása továbbra is elérhető a régi, megszokott formában

2021. jan. 21. 11:05:33

Megújult weboldalunk folyamatosan frissül, azonban a kezdeti időszakban, a kereshető telefonkönyv és a rendelési beosztás optimalizálásáig továbbra is elérhető a korábban használt, pdf formátumú táblázat a "Betegellátás-Szakrendelések, ambulanciák időpontok" menüpont alatt.

Részletek

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Felhívjuk az intézményünkbe érkező betegek hozzátartozói figyelmét arra, hogy a COVID ellátás során a betegutakat átszerveztük, azaz a betegek más osztályokra (COVID, Mátrix osztályok) is kerülhetnek, mielőtt a végleges ellátó osztályra helyeznénk őket.
Az ellátás több szervezési feladatot igényel, ezért kérjük, hogy a beteg intézményünkbe szállításakor mihamarabb vegyék fel a kapcsolatot egymással.

Részletek

Vizit a határon

2017. december 28., csütörtök 17:36

Dr. Kopcsó István orvos dandártábornok, a Magyar Honvédség egészségügyi főnöke, és Bogya Sándor főtörzszászlós, az MH Egészségügyi Központ vezénylő zászlósa karácsony második napján meglátogatták a határvédelem egészségügyi biztosításában szolgálatot teljesítő állományt.

A nap Hódmezővásárhelyen kezdődött az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Köteléknél (MH AIAK), ahol az MH Egészségügyi Központ vezetőit a kötelék parancsnoka Gavlik Péter ezredes és az MH. 5. Bocskai István Lövészdandár Egészségügyi Központjának a központparancsnoka Dr. Pusztai Erzsébet alezredes fogadta.

1609151506

A küldöttség megtekintette az Egészségügyi Ellátó Pontot (EEP), ahol 24 órás orvosi szolgálat működik egy pszichológussal kiegészülve. Az ünnepek alatt is, mint minden egyéb hétköznapon, az EEP 3 fős személyzete mellet a laktanyában tartózkodik egy egészségügyi TOC összekötő, illetve egy egészségügyi logisztikus. Az azonnali reagálás egysége (QRF) egy felcserrel, egy gépjárművezetővel és egy sebesültszállító gépjárművel áll készenlétben, ha bárhonnan beteget kellene kiüríteni. A hódmezővásárhelyi laktanya után a vizit Röszkén folytatódott, ahol a Tranzit Elsősegély Állomás (TEÁ) személyzetét köszöntötték. Az ő feladatuk merőben más, mint az EEP-n, ahol katonákat látnak el, a TEÁ-n a belépésre jelentkező migránsok korbecslése zajlik, illetve szükség esetén sürgősségi orvosi ellátása is.

Az állomány örömmel fogadta a látogatást, mely során megoszthatták mindennapi tapasztalataikat a szakmai vezetőjükkel, aki testközelből láthatta az elhelyezési, ellátási körülményeket, az egészségügyi ellátás helyi viszonyait.

KAESZA