Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Csomagátadás a látogatási tilalom idején

2021. márc. 7. 16:52:25

A jelenleg érvényben lévő látogatási tilalom alatt a bent fekvő betegeink saját biztonságuk érdekében nem találkozhatnak hozzátartozóikkal, de fontosnak tartjuk, hogy itt tartózkodásuk ideje alatt is megkaphassák szükséges csomagjaikat szeretteiktől.

Részletek

Villányi Gyulára emlékezve

2019. március 29., péntek 10:27

Villányi Gyula aranydiplomás okleveles gépészmérnök, egészségügyi beruházási szakértő miniszteri biztosként felügyelte 1992-től 2003-ig az akkor még HM Központi Honvédkórház nevet viselő intézmény rekonstrukciós munkáit. A miniszteri biztos 2018-ban elhunyt, ezért rá emlékezve emléktábla avatását kezdeményezte az Egészséges Budapest Program műszaki igazgatója, Horváth Csaba. A megemlékezésre, valamint az emléktábla avatásra 2019. március 28-án került sor az MH Egészségügyi Központ aulájában.

1609151820
Villányi Gyula vegyipari gépészmérnöki oklevelét 1966-ban szerezte meg a Budapesti Műszaki Egyetem hallgatójaként. 1991-ben szakmai kamarát hozott létre több kórház főmérnökének részvételével az egészségügyben dolgozó mérnököknek, képviseletük illetve szakmai továbbképzésük érdekében. A HM Központi Honvédkórház 1985-ben leállított beruházás folytatásának irányítására 1992-ben kérte fel az akkori honvédelmi miniszter.

Szakmai hozzáértését hűen tükrözte, hogy a Honvédkórház mellett, több budapesti és vidéki egészségügyi intézmény rekonstrukciójában is részt vett. Megemlíthető az Országos Onkológiai Intézet, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet, az Uzsoki Utcai Kórház, a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház és Rendelőintézet, a Vakok Állami Intézete, vagy a Marcibányi téri Mozgássérültek Intézete.

A megemlékezésen nagyrabecsülését fejezte ki az MH Egészségügyi Központ törzsfőnöke, Csókos Gábor ezredes, valamint megemlékező beszédek hangzottak el a család, valamint Horváth Csaba, az Egészséges Budapest Program műszaki igazgatójának a megfogalmazásában.
1609151820
A mérföldkőnek számító I. ütem megvalósulása óta nem volt olyan átfogó, nagy léptékű beruházás, amelyre várhatóan a következő években kerül sor. Az Egészséges Budapest Program részeként jelentős fejlesztések előtt áll az MH Egészségügyi Központ, ezáltal Magyarország egyetlen katona-egészségügyi kórházaként a legmodernebb, legújabb eszközökkel, berendezésekkel ellátott egészségügyi központtá válik.

Az MH Egészségügyi Központ vezetői számára nagy megtiszteltetés, hogy a Róbert Károly körúti székhely adhat helyet Villányi Gyula emléktáblájának, ezzel is ápolva az emlékeket, hagyományokat. A megemlékezésen felavatott emléktábla méltó része a fennállásának 120. évfordulóját ünneplő Honvédkórháznak.

1609151820
KAESZA