Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Vietnámi kórházépítéshez kérték az MH Egészségügyi Központ tapasztalatait

A vietnámi Tuyen Quang tartomány vezetése és szakemberi tettek látogatást az MH Egészségügyi Központban (MH EK) 2018. október 24-én.

A Tuyen Quang tartományi vezetés utazásának célja magyar kórház felszereltségének, technológiájának, működtetésének és irányításának megismerése volt, hogy a tapasztalatokat a tartományban tervezett kórház kialakítása során figyelembe tudják venni.
1609151697
A delegáció tagjait az MH EK parancsnoka távollétében Csókos Gábor ezredes, törzsfőnök fogadta és köszöntötte. A kórház feladatait és működését orvosszakmai szempontból Dr. Muzsay Ildikó orvos ezredes, az MH EK megbízott orvosigazgatója ismertette. Ezt követően Varga Lajos alezredes üzemeltetési osztályvezető az intézményre háruló műszaki-üzemeletetési és logisztikai feladatokról tájékoztatta a jelenlévőket.
1609151697
A delegáció a Honvédkórház mindennapi életébe is betekintést nyerhetett. A kórházbejárás alkalmával megtekintették a Sürgősségi Centrumot, valamint az automata anyagszállítási rendszert és a heliportot.
1609151697
Az MH Egészségügyi Központ elismertségét jelzi, hogy távoli kontinensről is érkeznek, hogy az évente több mint 1,2 millió beteget ellátó kórház működtetési, üzemeltetési, logisztikai és vezetés-szervezési tapasztalatait megismerjék. Az MH EK tovább bővíthette széles nemzetközi kapcsolatait a látogatás során.
KAESZA