Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Vezető szervek törzsfoglalkozása

Éves törzsfoglalkozáson vett részt az MH Egészségügyi Központ, Vezető szervek állománya Bujákon, 2017. május 25-26-án.

Az MH Egészségügyi Központ, Vezető szervek állománya, az MH Anyagellátó Raktárbázis 5. Kiképzési Oktatási és Regeneráló Központban, Bujákon vett részt elméleti- és a mindennapi csapatmunkát támogató gyakorlati foglalkozásokon.

1609151326

A rendezvény első napján az „Etika a katonai vezetésben” című előadását Bogya Sándor főtörzszászlós, az MH Egészségügyi Központ, vezénylő zászlósa számos elgondolkodtató példával és interaktív feladattal is színesítette. Kótai Róbert százados, az MH Ludovika Zászlóalj tábori lelkésze gondolatébresztő meglátásaival, a katonai élet válsághelyzeteit helyezte előtérbe beszéde során. Ezt követően Fekete János alezredes, az MH EK, Hadműveleti és Kiképzési osztály, osztályvezető helyettese elméleti- majd a nap hátralévő részében gyakorlati foglalkozás során mélyítette az állomány tereptan ismereteit.

1609151326

A törzsfoglalkozás második napját Fekete Róbert alezredes, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat kiemelt tisztje nyitotta meg tájékoztató előadásával. A továbbiakban a jelenlévők túlélési technikákat sajátíthattak el Fekete János alezredes szervezésének köszönhetően.

1609151327
A rendezvény legfontosabb eredménye azonban a közös célok eléréséhez és a mindennapi feladatok megoldásához elengedhetetlen összetartó kollektíva alakítása volt.

KAESZA