Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Védelem-egészségügyi bemutató a László Gyula Gimnázium és Általános Iskolában

A László Gyula Gimnázium és Általános Iskola folyamatosan nagy hangsúlyt fektet a diákok egészségnevelésre, illetve az azzal kapcsolatos ismereteik bővítésére. Így történt ez idén is, amikor erre a rendkívüli, érdekes feladatra megkapta felkérését a Munka illetve sugár-egészségügyi laboratórium.

1609150841

Az iskolai rendezvény célja az egészséges életmódra nevelés mellett, az egészségvédelemmel, katasztrófavédelemmel, honvédelemmel kapcsolatos információk széles körű ismertetése az iskola tanulói részére. Valamint, nem utolsó sorban a jövőre tekintettel, a diákok pályaválasztási döntéseit is megkönnyítve, szeretnék a Honvédségről szóló ismereteiket bővíteni, mivel hamarosan csatlakoznak a Honvédség Katona Suli-programjához.

1609150841

2014. április 10-én megrendezésre kerülő egészségnap keretében kapott lehetőséget a laboratóriumunk a katonák egészségvédelmével kapcsolatos információinak átadására. Az állomány bemutatója során ismertette a Honvéd Egészségügyi Központ, illetve a Védelem –egészségügy feladatait, ezt követően a Közegészségügyi-Járványügyi Szolgálat laboratóriumainak napi tevékenységéről kaphattak képet az érdeklődő pedagógusok, és diákok. A csoportok nagy érdeklődéssel hallgatták, figyelték az állomány műszeres bemutatóját. A műszerek gyakorlati alkalmazásával lehetőséget kaptak, hogy látókörük bővüljön, kiszélesedjen a katonák egészségvédelme területén.

1609150841

Ezúton is köszönjük az iskola felkérését, és reméljük a jövőben is segítséget nyújthatunk ismereteinkkel az iskola diákjainak.

1609150841
KAESZA