Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Városligeti gyermeknapi rendezvényen az MH Egészségügyi Központ

A budapesti Városligetbe települt a Magyar Honvédség Egészségügyi Központja (MH EK) a „170 éves a Magyar Honvédség” programsorozat keretében megrendezett tematikus napokon május 26 és 27-én.

1609151615
A rendezvényen a Magyar Honvédség statikus és dinamikus bemutatókon keresztül mutatta be eszközeit és katonai képességeit az érdeklődők számára. A programot Baráth Ernő dandártábornok, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár parancsnoka nyitotta meg, majd Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter mondott beszédet, amelyben a társadalommal való együttműködés fontosságára hívta fel a figyelmet. Beszédét követően a honvédelmi miniszter megtekintette a rendezvényen részt vevő alakulatok bemutatóinak helyszíneit, így az MH EK sátrát is.

A hétvége folyamán az egészséges életmódot népszerűsítette az MH EK Pszichológiai és Egészségmagatartási Intézet Egészségfejlesztési Osztály szakmai programjának bemutatója révén. Az osztály munkatársai a Honvéd Testalkati Program keretében testösszetétel mérést (testzsír százalék, vázizom százalék, BMI, zsigeri zsír, alapanyagcsere érték) végeztek, valamint a mérési eredmények tükrében az egyéni igényekhez mérten, tájékoztatást nyújtottak arról is, hogy milyen táplálkozási- és edzéselvek mentén célszerű életmódot változtatni.

1609151615
Az érdeklődők az egészségtudatosság jegyében felmérhették tudásukat az egészségmegőrzéssel kapcsolatos témakörökben, többek között a testmozgást, táplálkozást, folyadékfogyasztást, napsugárzás káros hatásait és szív- és érrendszeri betegségeket érintően.

A szakmai totók kitöltését követően az esetlegesen felmerülő kérdések megbeszélése után, a totókat helyesen kitöltők prevenciós ajándékokkal lehettek gazdagabbak.

1609151615
KAESZA