Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

V4 Egészségügyi Főnökök Koordinációs Értekezlete

Már ötödik alkalommal került megrendezésre a V4 egészségügyi főnökök találkozója, idén Dr. Zoltán Bubeník dandártábornok (Csehország haderejének egészségügyi főnöke) volt a rendezvény házigazdája 2016. május 09 és 11 között Hradec Kralove-ban.

1609151132

A megbeszélések kiterjedtek az országok katona-egészségügyi szolgálatainak aktuális helyzetének, képességeinek és lehetőségeinek bemutatására, fókuszban az EU Harccsoport 2019. évi egészségügyi biztosításának előkészítése volt, amelyhez a jelenleg készenlétben álló V4 EU Harccsoport egészségügyi biztosításának tapasztalatai és koncepciója nyújtottak alapot. A négy ország katona-egészségügyi területen történő együttműködésének folytatása és további bővítésének feltérképezése mellett, szakmai programokat is tartalmazott a találkozó: A cseh fél bemutatta a város orvosi egyetemének katona-egészségügyi karát, valamint a Biológiai Védelmi Intézetét, Techoninban. Magyarországot Dr. Vekerdi Zoltán ezredes, a Magyar Honvédség megbízott egészségügyi főnöke képviselte.

1609151132
KAESZA