Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Újgenerációs CT készülékek az MH Egészségügyi Központban

Az eddigieknél pontosabb diagnózis felállítását teszi lehetővé az MH Egészségügyi Központban május 14-én átadott két új CT berendezés. Az infrastrukturális beruházásnak köszönhetően az MH Egészségügyi Központ Sürgősségi Betegellátó Centrum és a Központi Radiológiai Diagnosztikai Osztály működését segítő készülékekkel jobb képminőség biztosítása mellett, alacsonyabb sugárterheléssel járó, gyorsabb betegvizsgálat érhető el.

1609150981

Az MH Egészségügyi Központ és a GE Healthcare együttműködésében üzembe helyezett két CT készülék ünnepélyes átadásán részt vett Hende Csaba honvédelmi miniszter, Dr. Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár, Szabó István vezérőrnagy, az MH Egészségügyi Központ parancsnoka és Vasilis Sakkas úr, a GE Healthcare regionális igazgatója.
1609150981

A két új innovatív CT szkennerrel pontosabb diagnózis állítható föl, ami hatékonyabbá teszi a Honvédkórházba érkező betegek kezelését. Az újgenerációs berendezések hatékony segítségül szolgálnak a trauma, stroke, daganatos és szív- és érrendszeri betegségek korai diagnózisának felállításában.
1609150982

“Az MH Egészségügyi Központ Sürgősségi Betegellátó Centrum munkáját és a Központi Radiológiai Diagnosztika Osztály ellátását szolgáló új CT készülékek a központ folyamatos infrastrukturális fejlesztések iránti elkötelezettségét, a betegellátás színvonalának emelésére és az egészségügy megújítására való törekvését szimbolizálják. Határozott célunk a Honvédkórház, mint csúcskórház szerepének megőrzése” – hangsúlyozta Szabó István vezérőrnagy, az MH Egészségügyi Központ parancsnoka.
1609150982

„Nagy öröm számunkra, hogy a Honvédkórház diagnosztikai képalkotó csapata a GE technológiáját választotta – mondta el Vasilis Sakkas, a GE Healthcare regionális igazgatója. „Hiszünk abban, hogy az új technológia még inkább erősíti a radiológiai osztályt, aki képes felvenni a harcot az egészségügy állandóan növekvő igényeivel. Küldetésünk, hogy olyan technológiai újításokat fejlesszünk ki, melyek segítségével az orvosok még hatékonyabban végezhetik munkájukat, és a lehető legjobb ellátást nyújthatják betegeiknek”- tette hozzá a GE Healthcare regionális igazgatója.
1609150982

Zombor Gábor államtitkár kiemelte, hogy Magyarországon a daganatos megbetegedések vonatkozásában, különösen a diagnosztika területén, a gyógyító tevékenység jól érzékelhető „időzavarral” küzd, ezért a daganatgyanús betegeknek kulcsfontosságú a gyors kórmeghatározás, melyhez az olyan csúcstechnológiájú készülékek szükségesek, melyeket a Honvédkórházban üzembe helyeztek.
1609150982

A közel bruttó 550 millió forintos beruházás a HM céltámogatásával jött létre. Hende Csaba honvédelmi miniszter „forradalmi változásnak” nevezte a CT-k üzembe helyezését, mind az egészségügy területén, mind pedig a Honvédkórház életében, ahol közel 2 millió beteget látnak el. A miniszter kiemelte, hogy a fejlesztések mellett nagyon fontos a gazdaságos működés és fenntarthatóság, amely a két új berendezéssel könnyebben megvalósítható.
1609150982

Az ünnepélyes sajtótájékoztató után a jelenlévők működés közben is megtekinthették az új berendezéseket.
1609150982


fotó: Tóth László/Zrínyi Média
KAESZA