Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Újabb szakmai elismerés

Életmódváltás, terápiakövető gyógyszerszedés, a rehabilitáció fontossága. A másodlagos megelőzési munka, mellyel III. helyezést ért el Magyar Anikó, a Honvédkórház Kardiológiai Osztály Intenzív részlegének munkatársa a „Túlélési ismeretek szívinfarktust követően” pályázaton. A díjat a Magyar Kardiológusok Társasága éves kongresszusán, 2019. május 04-én vette át.

1609151869
A Magyar Kardiológusok Társasága kezdeményezésében 2018-ban elindult a „Túlélési kampány” elnevezésű szekunder prevenciós program, amelynek keretein belül Magyar Anikó szívinfarktuson átesett betegek oktatását végzi. Ennek során egyéni vagy kis csoportos előadás alkalmával a beteggel együtt beszéli át az életmódváltás, a terápiakövető gyógyszerszedés, valamint a rehabilitáció fontosságát. A tavalyi évben, a Honvédkórházban ellátott infarktusos esetek és ezek közül az oktatásban résztvevők számát figyelembe véve részesült az elismerésben Magyar Anikó, aki a Semmelweis Egyetem harmadéves ápoló szakos hallgatója.

1609151869

Nagy megtiszteltetés számára egy neves, országos társaság elismerése, hiszen ez munkája eredményének visszajelzése, amely a Honvédkórház, mint háttérintézmény nélkül nem valósulhatott volna meg.


KAESZA