Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Újabb elismerések Dr. Csókay Andrásnak

2020. február 25., kedd 11:35

Az MH Egészségügyi Központ Facebook oldalán nemrég számoltunk be arról, hogy Dr. Csókay András vehette át a Highlights of Hungary közönségdíjat, amelyet egy újabb elismerés követett. Február 24-én a Polgári Magyarországért díjat vehette át az MH Egészségügyi Központ (MH EK) főorvosa.

1609152170
MTI-fotó/Illyés Tibor

A február 21-én kiosztott Highlights of Hungary közösségi értékteremtő díjjal nem csak az idegsebész munkáját ismerték el, hanem annak a magyar orvos csapat tagjainak a munkáját is, akik tavaly nyáron részt vettek a bangladesi sziámi ikerpár 33 órás szétválasztó műtétjén. Az egyedülálló műtétsorozatban az MH EK több orvosa, dolgozója is részt vett, így a díjjal közvetve az ő munkájukat is elismerték.

A közönségdíj után egy újabb kitüntetésben részesült az MH Egészségügyi Központ idegsebész főorvosa. Dr. Csókay András 2020. február 24-én a Polgári Magyarországért díjat vehette át az ünnepélyes díjátadón.
A díjat a Polgári Magyarországért Alapítvány 2005-ben hozta létre azzal a céllal, hogy minden évben olyan közösségnek vagy személynek adományozza az elismerést, amely/aki tudományos, közéleti, művészeti, karitatív tevékenységével maradandó szellemi, emberi értékeket hozott létre, ezáltal gazdagítva Magyarországot szellemi értékét.

Az idegsebész a karitatív tevékenységért, a külföldi missziók során a rászorulókért tett áldozatos munkája elismeréséül vehette át a Polgári Magyarországért díjat, amelyet Mádl Dalma, Mádl Ferenc volt államfő özvegye és Balog Zoltán, a Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) elnöke adta át Budapesten.

1609152170
MTI-fotó/Illyés Tibor
KAESZA