Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Csomagátadás a látogatási tilalom idején

2021. márc. 7. 16:52:25

A jelenleg érvényben lévő látogatási tilalom alatt a bent fekvő betegeink saját biztonságuk érdekében nem találkozhatnak hozzátartozóikkal, de fontosnak tartjuk, hogy itt tartózkodásuk ideje alatt is megkaphassák szükséges csomagjaikat szeretteiktől.

Részletek

Új készülékekkel bővült az MH Egészségügyi Központ eszközparkja

2018. április 16., hétfő 14:49

A Honvédelmi Minisztérium támogatásának köszönhetően két olyan készülékkel bővült az MH Egészségügyi Központ (MH EK) eszközparkja, amelyek nélkülözhetetlenek a korszerű diagnosztikában. A berendezéseket április 13-án mutatták be a Honvédkórházban. 

Az MH EK betegellátásának fejlesztése érdekében szerezte be a honvédelmi tárca – mintegy 60 millió forint értékben – azt a két berendezést, amelyet pénteken mutattak be a Honvédkórházban. Dr. Tamás Róbert orvos dandártábornok, az MH EK Honvédkórház orvosigazgatója a sajtótájékoztatóval egybekötött eseményen elmondta: a központ fő törekvése, hogy a legmodernebb eszközökkel a legmagasabb szintű betegellátást biztosítsa. Ezeket az eszközöket legtöbbször uniós forrásból szerzik be, de vannak olyan előre nem látható esetek (például súlyos meghibásodás), amikor az új berendezések költségét a Honvédelmi Minisztérium büdzséje állja. A közelmúltban beszerzett két eszköz is ez utóbbi kategóriába tartozik.
1609151573
Az egyik egy világszínvonalú ultrahangkészülék, amelynek beszerzését tavaly dr. Simicskó István honvédelmi miniszter képviseletében a tárca parlamenti államtitkára, Vargha Tamás a Koraszülöttek Napján jelentett be tavaly. A készüléket a koraszülötteket ellátó osztályon, a Perinatális Intenzív Centrumban (PIC) használják, és segítségével már a veleszületett szívfejlődési rendellenességeket is lehet diagnosztizálni. Mint arra dr. Nádor Csaba főorvos, az MH EK PIC vezetője rámutatott, a koraszülés nagy problémát jelent hazánkban, ám az elmúlt öt esztendőben – köszönhetően többek között az eszközök modernizációjának – a koraszülött csecsemők életben maradási esélyei egyre jobbak. „A PIC évente átlagosan 250 koraszülöttet kezel, közülük körülbelül nyolcvanan még a másfél kilót sem érik el. Az ő ellátásukban nélkülözhetetlen az új berendezés.
1609151573
Családbarát ellátási elvünk értelmében a vizsgálóhely megy a gyermekhez, nem fordítva. Hordozhatósága miatt a most beszerzett ultrahangkészülékkel még arra is lehetőségünk nyílik, hogy az inkubátorban vizsgáljuk meg a babát” – mondta a főorvos. (A készülékről készült videó megtekinthető: https: //www.youtube.com/watch? v=_uza0Ty5s1k)
1609151573
A másik egy új mammográfiás berendezés, miután a központ korábbi, 10 éven át heti 50 órát üzemelő készüléke 2017 októberében meghibásodott. Tamás Róbert dandártábornok elmondása szerint a berendezést tüzetesen átvizsgálták, de gazdaságosan megjavítani már nem lehetett, így a Honvédelmi Minisztériumhoz fordultak, amely haladéktalanul rendelkezésre bocsátotta a beszerzéshez szükséges összeget. A diagnosztikus eljárást az új berendezés megérkezéséig az MH EK egyik partnercége biztosította.
1609151573
Dr. Átol Éva orvos alezredes, a Központi Radiológiai Diagnosztika Osztály osztályvezető főorvosa a mammográfiás berendezéssel kapcsolatban hangsúlyozta: a rosszindulatú emlődaganat a nők leggyakoribb rosszindulatú megbetegedése, hazánkban évente 5000–6000 új megbetegedés fordul elő. A szűréseknek óriási szerepe van a megelőzésben, ezen belül is kiemelten fontos a mammográfia. Mint mondta, a tárca által beszerzett új berendezés teljes mértékben biztosítja az MH EK komplex emlőszűréseit, hiszen a szakemberek napi húsz mammográfiai vizsgálatot tudnak segítségével elvégezni.
1609151574
A sajtótájékoztatón elhangzott: a közelmúltban üzembe helyezett két berendezés beszerzési költsége mintegy 60 millió forint volt, ám a központ további fejlesztésekben gondolkodik. „A fő célunk az, hogy a Honvédkórház megőrizze vezető szerepét az észak-pesti és az észak-magyarországi térség egészségügyi ellátásáért felelős intézményként” – mondta Tamás Róbert dandártábornok. Az Egészséges Budapest Program keretén belül a közeljövőben 3,7 milliárdos keretet kap az intézmény új eszközök és berendezések beszerzésére, amelyek segítségével még korszerűbb körülmények között tudja majd ellátni a betegeket.

Forrás: honvedelem.hu
Szerző: Révész Béla
Fotó: Dévényi Veronika
KAESZA