Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

A szakrendelők és szakambulanciák rendelési beosztása továbbra is elérhető a régi, megszokott formában

2021. jan. 21. 11:05:33

Megújult weboldalunk folyamatosan frissül, azonban a kezdeti időszakban, a kereshető telefonkönyv és a rendelési beosztás optimalizálásáig továbbra is elérhető a korábban használt, pdf formátumú táblázat a "Betegellátás-Szakrendelések, ambulanciák időpontok" menüpont alatt.

Részletek

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Felhívjuk az intézményünkbe érkező betegek hozzátartozói figyelmét arra, hogy a COVID ellátás során a betegutakat átszerveztük, azaz a betegek más osztályokra (COVID, Mátrix osztályok) is kerülhetnek, mielőtt a végleges ellátó osztályra helyeznénk őket.
Az ellátás több szervezési feladatot igényel, ezért kérjük, hogy a beteg intézményünkbe szállításakor mihamarabb vegyék fel a kapcsolatot egymással.

Részletek

Új igazgató a NATO Katona-Egészségügyi Kiválósági Központ élén

2019. július 10., szerda 9:10

Dirk-Friedrich Klagges dandártábornok váltotta Fazekas László orvos ezredest a NATO Katona-Egészségügyi Kiválósági Központ (NATO KEKK) igazgatói pozíciójában. Az igazgatói teendők ünnepélyes átadás-átvételén – július 9-én, kedden a fővárosban – Szabó István honvédelmi államtitkár hangsúlyozta: a szervezetet úgy ismerik, mint amely valóra váltja az elképzeléseket.

1609151948
Az államtitkár az MH Egészségügyi Központban tartott ünnepségen elmondta, a központ az egyik bizonyíték arra, hogy Magyarország az észak-atlanti szövetség hasznos és fontos tagja. Ugyanakkor jó példa arra az együttműködésre is, ami a NATO-t jellemzi: minden tagállam a lehető legjobb tudásával járul hozzá az egész szervezet fejlődéséhez, illetve munkájához. Kitért arra is, hogy a távozó igazgató 2008 óta teljesített szolgálatot a NATO KEKK állományában, először a Kiképzési Osztály vezetőjeként és megbízott igazgatóhelyettesként, majd igazgatóhelyettesi és törzsfőnöki beosztásban, végül 2016 nyara óta vezette a központot. Vezetése alatt a szervezet elismertsége a szövetségben egyértelműen erősödött: nevéhez fűződik két új támogató állam – Szlovákia és az Egyesült Államok – csatlakozása, valamint Lengyelország taggá válásának elindítása.
1609151948
Az államtitkár kiemelte: Fazekas László alapvető érdemeket szerzett a Vigorous Warrior nemzetközi hadgyakorlat-sorozat sikerében is. Szabó István beszéde végén átadta Fazekas Lászlónak Benkő Tibor honvédelmi miniszter elismerését. Fazekas László a rendezvényen megköszönte a különböző nemzetek, illetve kollégái és a családja támogatását. Mint mondta, munkáját leginkább az jellemezte, hogy a feladatokat csak komoly együttműködéssel, közös erőfeszítésekkel tudták sikerre vinni, így megbízatása végén köszönet illeti azt a kiváló csapatot is, amellyel együtt dolgozhatott.

1609151948
Dirk-Friedrich Klagges beszédében kiemelte: elődje a központ megalakulása óta teljesített ott szolgálatot, olyan régóta, hogy már szinte az intézmény részévé vált. Rámutatott: napjainkban – az átalakult biztonsági környezet miatt – nem lehet nyugodtan élvezni a sikereket, hanem a KEKK-nek is változnia kell. Az igazgatói beosztás a német és magyar védelmi minisztériumok közötti megállapodás értelmében három évente cserélődik a két á2llam delegáltjai között. Fazekas László orvos ezredes a pályafutását a NATO Szövetséges Műveleti Parancsnokságának egészségügyi főtanácsadói pozíciójában folytatja, dandártábornokként.

1609151948
A NATO KEKK tizenegy tagállammal, magyarországi székhellyel működő nemzetközi katonai szervezet, amely immár tíz éve megkerülhetetlen része a NATO katona-egészségügyi transzformációs törekvéseinek és vezető szerepet vállal a szövetség képzéseinek, doktrínáinak, szabványosítási eljárásainak és tapasztalatfeldolgozási rendszerének fejlesztésében, valamint egy egészségügyi haderővédelemmel foglalkozó osztályt is működtet Münchenben.

1609151948
Forrás: www.honvedelem.hu

Fotó: Ruzsa István

KAESZA