Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Csomagátadás a látogatási tilalom idején

2021. márc. 7. 16:52:25

A jelenleg érvényben lévő látogatási tilalom alatt a bent fekvő betegeink saját biztonságuk érdekében nem találkozhatnak hozzátartozóikkal, de fontosnak tartjuk, hogy itt tartózkodásuk ideje alatt is megkaphassák szükséges csomagjaikat szeretteiktől.

Részletek

Új altatógépek

2020. október 15., csütörtök 15:48

Az ÁEEK és az Operatív Törzs jóvoltából 20 db új, modern, GE típusú altatógéppel gazdagodott az MH Egészségügyi Központ orvosi eszközparkja.

1609152302

Prof. Dr. Csomós Ákos, az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály osztályvezetője elmondta, hogy a beszerzésnek köszönhetően az MH Egészségügyi Központ székhelyén az összes altatást végző munkaállomáson (műtőkben, vizsgálóhelységekben) egységes géppark fogja segíteni a beavatkozásokat. Az új gépek különösen előnyösek lesznek abban a két műtőben, melyekben az akut műtétek ellátása folyik; ott naponta 18–20 órát folyamatosan használják majd őket. Az új altatógépek tulajdonságai közül, több más előnyük mellett, kiemelendő az, hogy az elődeiknél nagyobb monitorokkal, valamint érintőképernyővel rendelkeznek és könnyebben mozgathatóak. Üzembe helyezésük nagyjából két hét alatt megvalósulhat, használatuk oktatása a szakszemélyzet részére pedig már meg is megkezdődött.

1609152302

Az altatógépek mellett az intenzív osztály felszereltségét korszerűsítve, a betegágyak ágyak mellé 20 db un.dokkoló érkezett, valamint az erre szerelhető infúziós és fecskendős pumpák. Ezek a pumpák már olyan magas tudású szoftverrel rendelkeznek, hogy lehetővé teszik a beadott gyógyszermennyiség állandó monitorizálását és a beteg testsúlyához állított gyógyszeradagolást. Ezzel a székhelyen teljesen egységes pumparendszert lehetett kialakítani, az eddig használt pumpák pedig átkerülnek a kórház Podmaniczky utcai telephelyére, ahol jelentősen javítják az intenzív osztály eszközellátottságát.

A jelenlegi beszerzéseknek köszönhetően az MH Egészségügyi Központ székhelyén az Intenzív osztály felszereltsége az élvonalban jár.


KAESZA