Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

A szakrendelők és szakambulanciák rendelési beosztása továbbra is elérhető a régi, megszokott formában

2021. jan. 21. 11:05:33

Megújult weboldalunk folyamatosan frissül, azonban a kezdeti időszakban, a kereshető telefonkönyv és a rendelési beosztás optimalizálásáig továbbra is elérhető a korábban használt, pdf formátumú táblázat a "Betegellátás-Szakrendelések, ambulanciák időpontok" menüpont alatt.

Részletek

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Felhívjuk az intézményünkbe érkező betegek hozzátartozói figyelmét arra, hogy a COVID ellátás során a betegutakat átszerveztük, azaz a betegek más osztályokra (COVID, Mátrix osztályok) is kerülhetnek, mielőtt a végleges ellátó osztályra helyeznénk őket.
Az ellátás több szervezési feladatot igényel, ezért kérjük, hogy a beteg intézményünkbe szállításakor mihamarabb vegyék fel a kapcsolatot egymással.

Részletek

Új ágymatracok a Honvédkórházban

2019. május 24., péntek 14:41

Az MH Egészségügyi Központ elkötelezett a legmagasabb szakmai színvonal biztosítása és a legújabb szakmai ajánlások érvényesítése mellett. A betegellátás magas ápolásszakmai szinten tartásának érdekében, az intézmény 276 darab, modern ápolási és 277 darab, speciális, antidecubitus matracot szerzett be a Róbert Károly körúti székhelyre valamint a Podmaniczky utcai telephelyre, 28 fekvőbeteg ellátó osztályára.

1609151891
A tartósan ágyban fekvő betegek testén, az állandó nyomás miatt a vérkeringés lelassul, a szövetekben pangó állapot alakul ki, sebek és fekélyek keletkezhetnek, melyet nyomási fekélynek, felfekvésnek (decubitus) nevezünk. A legveszélyeztetettebb testtájak a hát, a csípő, a sarkak, a könyök. Olyan eszközökre van szükség, melyek tehermentesítik az állandó fekvés miatt terhelt testrészeket. Könnyebb a felfekvést megelőzni, mint a kialakult sebeket meggyógyítani. Az egyik leghatékonyabb segédeszköz az antidecubitus matrac, ami egyenletesebb nyomáseloszlást biztosít, speciálisan kialakított felületének és szivacs vagy polyurethan anyagának köszönhetően.

1609151892

A nyomási fekély megelőzése és kezelése, a Honvédkórházban is egyre növekvő jelentőséggel bír. Az MH EK felelősségteljes gazdálkodásának köszönhetően, most már minden érintett osztályon biztosítottak az antidecubitus matracok.

1609151892
KAESZA