Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Tudományos-szakmai konferencia a hon-és rendvédelmi egészségügyi dolgozók számára

Immár kilencedik alkalommal szervezett hon- és rendvédelmi egészségügy különböző aspektusait vizsgáló tudományos-szakmai konferenciát a Belügyi Tudományos Tanács, a rendőrség, valamint az MH Egészségügyi Központ Budapesten, a Duna Palotában.

1609152115
A tudományos tanácskozást – amelyen mások mellett részt vett Kun Szabó István vezérőrnagy, az MH Egészségügyi Központ parancsnoka – prof.dr. Merkely Béla, az MTA doktora, a Semmelweis Egyetem rektora, dr. Sabjanics István a Belügyminisztérium Tudománystratégiai és – koordinációs Főosztály, főosztályvezetője, valamint Erdélyi Lajos a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára nyitotta meg. A november 26–27-ei rendezvény fővédnökei Pintér Sándor belügyminiszter és Benkő Tibor honvédelmi miniszter.
1609152115
Erdélyi Lajos megnyitójában hangsúlyozta: ezen a területen is példaértékű az együttműködés a Belügyminisztérium és a Honvédelmi Minisztérium között. „Az orvostudomány 21. századi fejlődése kiemelkedő, rendkívüli és ehhez hozzátartozik a magyar orvosok kimagasló képzettsége és elismertsége is” – mondta Erdélyi Lajos, hozzátéve: természetesen azok a kihívások sem kicsik, amelyekkel az orvostudománynak szembe kell néznie.
A Honvédkórházzal kapcsolatban az államtitkár emlékeztetett arra, ebben az intézményben történik a rendvédelmi és honvédelmi szervezetek dolgozóinak, illetve hozzátartozóiknak foglalkozás-egészségügyi ellátása, a különböző alkalmassági vizsgálatok elvégzése. Mint fogalmazott: közös értékünk a Honvédkórház és ezt az értéket a jövő nemzedéke számára meg kell őrizni.
1609152115
Ezt követően a tudományos tanácskozás résztvevői az emésztőrendszeri betegségek változó és komoly kihívást jelentő kérdéseit tekintették át, valamint arra is választ kerestek, hogy a tudományos eredmények és a klinikai gyakorlati tapasztalatok hogyan segíthetik a honvédelmi és rendvédelmi szolgálatok tagjaival szemben megfogalmazott speciális elvárásokat.

Forrás: honvedelem.hu
Szerző: Antal Ferenc és Ördög Kovács Márton
Fotó: Rácz Tünde

KAESZA