Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Látogatási tilalom az MH EK összes telephelyén 2021. november 1-jétől visszavonásig!

Részletek

COVID-19 vonal hozzátartozók részére

2021. nov. 17. 16:07:01

COVID-19 információs vonalak kerültek kialakításra az MH Egészségügyi Központban ápolt, koronavírussal fertőzött betegek hozzátartozóinak tájékoztatása érdekében. Kérjük, hogy a pontos információk megismerése miatt kattintsanak a "Részletek" gombra.

Részletek

Tudományos konferencia a Honvédkórházban

Szakmai napot tartott a Magyar Katonai-Katasztrófaorvostani Társaság az MH Egészségügyi Központban (MH EK) november 16-án. A tudományos fórum fő témája a negatívnyomás-terápia volt.

1609151192

Tizenkilencedik alkalommal szervezett tudományos konferenciát a Magyar Katonai- Katasztrófaorvostani Társaság. A mostani szimpóziumot a társaság, a Magyar Hadtudományi Társaság Katasztrófa- és védelem-egészségügySzakosztálya, valamint a Negatívnyomás-terápiával a Sebgyógyulásért Egyesület közös rendezésében tartották meg. A tudományos nap témáját tekintve hiánypótló volt Magyarországon: az innovatív orvosi kezeléseken belül a negatívnyomás-terápiával foglalkozott. A technológia lényege, hogy egy terápiás egységgel légköri nyomás alatti, azaz negatív nyomást hoznak létre a seb területén, amely csökkenti a habkötszerben lévő nyomást, ezzel biztosítva a sérülés gyorsabb gyógyulását. A konferencia célja az volt, hogy a témával foglalkozó szakemberek megoszthassák egymással eredményeiket és megvitathassák a további lehetőségeket.


Dr. Németh András nyugállományú orvos dandártábornok megnyitóbeszédében rámutatott: az idei konferencia minden szempontból különleges, hiszen az eddigi fórumokon arra törekedtek, hogy a rendezvényt megelőző időszak katona- és katasztrófa-orvostani tapasztalatait dolgozzák fel. „Most egyetlen témát tűztünk napirendre, amelynek egyre növekvő jelentősége van úgy a honi béke egészségügyi rendszerében, mint a műveleti területen történő sérültellátásában” – mondta dr. Németh András.
1609151192
Dr. Tamás Róbert ezredes, az MH Egészségügyi Központ orvos igazgatója köszöntőbeszédében a negatívnyomás-terápiás módszer sikeres alkalmazását emelte ki, s hangsúlyozta, hogy az MH EK Honvédkórház gyógyítóosztályai is aktívan részt vettek a módszer bevezetésében.

A szimpózium megnyitója után megemlékezést tartottak prof.dr. Vámos László orvos vezérőrnagy, a katasztrófa-orvostan hazai megalapítója születésének 90. évfordulója alkalmából. Az eseményen Szabó István vezérőrnagy, az MH Egészségügyi Központ parancsnoka koszorúzta meg Vámos László emléktábláját.
1609151192

Forrás: Honvedelem.hu

Fotó: MH Egészségügyi Központ

Legfrissebb hírek
    Honvédkórházért Közhasznú Alapítvány
    1%_felhívás
    ESZA  KA