Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Tudományos konferencia a Honvédkórházban

Szakmai napot tartott a Magyar Katonai-Katasztrófaorvostani Társaság az MH Egészségügyi Központban (MH EK) november 16-án. A tudományos fórum fő témája a negatívnyomás-terápia volt.

1609151192

Tizenkilencedik alkalommal szervezett tudományos konferenciát a Magyar Katonai- Katasztrófaorvostani Társaság. A mostani szimpóziumot a társaság, a Magyar Hadtudományi Társaság Katasztrófa- és védelem-egészségügySzakosztálya, valamint a Negatívnyomás-terápiával a Sebgyógyulásért Egyesület közös rendezésében tartották meg. A tudományos nap témáját tekintve hiánypótló volt Magyarországon: az innovatív orvosi kezeléseken belül a negatívnyomás-terápiával foglalkozott. A technológia lényege, hogy egy terápiás egységgel légköri nyomás alatti, azaz negatív nyomást hoznak létre a seb területén, amely csökkenti a habkötszerben lévő nyomást, ezzel biztosítva a sérülés gyorsabb gyógyulását. A konferencia célja az volt, hogy a témával foglalkozó szakemberek megoszthassák egymással eredményeiket és megvitathassák a további lehetőségeket.


Dr. Németh András nyugállományú orvos dandártábornok megnyitóbeszédében rámutatott: az idei konferencia minden szempontból különleges, hiszen az eddigi fórumokon arra törekedtek, hogy a rendezvényt megelőző időszak katona- és katasztrófa-orvostani tapasztalatait dolgozzák fel. „Most egyetlen témát tűztünk napirendre, amelynek egyre növekvő jelentősége van úgy a honi béke egészségügyi rendszerében, mint a műveleti területen történő sérültellátásában” – mondta dr. Németh András.
1609151192
Dr. Tamás Róbert ezredes, az MH Egészségügyi Központ orvos igazgatója köszöntőbeszédében a negatívnyomás-terápiás módszer sikeres alkalmazását emelte ki, s hangsúlyozta, hogy az MH EK Honvédkórház gyógyítóosztályai is aktívan részt vettek a módszer bevezetésében.

A szimpózium megnyitója után megemlékezést tartottak prof.dr. Vámos László orvos vezérőrnagy, a katasztrófa-orvostan hazai megalapítója születésének 90. évfordulója alkalmából. Az eseményen Szabó István vezérőrnagy, az MH Egészségügyi Központ parancsnoka koszorúzta meg Vámos László emléktábláját.
1609151192

Forrás: Honvedelem.hu

Fotó: MH Egészségügyi Központ

KAESZA