Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Csomagátadás a látogatási tilalom idején

2021. márc. 7. 16:52:25

A jelenleg érvényben lévő látogatási tilalom alatt a bent fekvő betegeink saját biztonságuk érdekében nem találkozhatnak hozzátartozóikkal, de fontosnak tartjuk, hogy itt tartózkodásuk ideje alatt is megkaphassák szükséges csomagjaikat szeretteiktől.

Részletek

Továbbfejlesztett tréningboksz a laparoszkópós műtétek gyakorlásához

2014. július 15., kedd 11:17

Laparoszkópos műtétek elvégzését gyakorolhatják az orvosok és az orvostanhallgatók az MH Egészségügyi Központ Általános sebészeti osztályán dolgozó Dr. Oláh Gergely sebész rezidens fejlesztésével.

1609150866

A hasi tükrözéses műtétek egyre inkább elterjedtek hazánkban is, hiszen alkalmazásuk során nagyobb a betegbiztonság, rövidebb a gyógyulási idő, aminek köszönhetően a kórházi tartózkodás ideje is kevesebb. Az ilyen jellegű műtétek szimulációját úgynevezett tréningbokszok segítik.

1609150866

Dr. Oláh Gergely az MH EK Általános sebészeti osztály rezidense egy ilyen eszközt fejlesztett tovább, mivel a laparoszkópos beavatkozásokat szerette volna gyakorolni, de ehhez nem állt rendelkezésére olyan eszköz, ami minden részletével modellezte volna a műtéteket. Terveit az osztályon dolgozók tapasztalatai inspiráltak.

1609150866

Fontos újítás, hogy a régi típusokkal ellentétben az új tréningbokszon tetszőleges számban érhetőek el a gyakorlatok és az eddigiekhez képest jobban megközelíti a laparoszkópos műtétek képi világát. Ezekkel a tulajdonságokkal az eszköz fejleszti a szem-kéz koordinációt, segíti a műtéti mozdulatok begyakorlását és a kétdimenziós operálás elsajátítását, így támogatva a leendő szakemberek gyakorlati tudásának fejlődését. Az eddigi tréningbokszok csak korlátozott számban álltak rendelkezésre, ezért az orvostanhallgatók, rezidensek és szakorvosjelöltek csak keveset tudtak gyakorolni.

1609150866

A magyar fejlesztésből egyelőre 10 darab készült, amiket kórházak sebészeti osztályára terveznek eljuttatni. A hosszú távú cél, hogy a tesztelési időszak után, az addigra véglegesített programmal, az eszköz elérhető áron, akár otthoni körülmények között is mindenki számára hozzáférhető legyen.

KAESZA