Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Törzskiképzésen a Védelem-egészségügyi Igazgatóság

Rendhagyó törzskiképzését tartotta meg a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Védelem-egészségügyi Igazgatóságának vezető állománya szeptember 27-28-án Balatonakarattyán.

1609151690
A rendezvényen Kun Szabó István vezérőrnagy, az MH EK parancsnoka megnyitó előadásában beszélt a Magyar Honvédség modernizálása érdekében megvalósuló honvédelmi és haderőfejlesztési Zrínyi 2026 programról, amelynek keretei között olyan eszköz – és humán erőforrás fejlesztésben fog részesülni a honvéd egészségügy, amely évtizedekre meghatározza a képesség fejlődését. Hangsúlyozta, hogy meg kell szólítani azon orvosi egyetemek, középiskolák hallgatóit, akik magukénak érzik a honvédelem ügyét, és akik a védelem-egészségügy állományában tudják elképzelni jövőjüket, akár önkéntes tartalékosként vagy szerződéses, hivatásos katonaként. Ők biztosíthatják majd akár egy ROLE 2 szintű mobil egészségügyi ellátó központban azt a szakállományt, akiknek oktatásában a Honvédkórház, mint klinikai háttér intézmény tud részt venni a missziós tapasztalattal rendelkező orvosaival, szakdolgozóival.

A törzskiképzés újszerűsége abban rejlett, hogy a HM Kontrolling és Integritásfejlesztési Főosztály állományának munkatársai tréning módszer alkalmazásával irányították a résztvevők csoportos foglalkozását, amelyek elsősorban a védelem-egészségügy feladatrendszerére, működésére vonatkozóan tartalmaztak javaslatokat. A résztevők körében pozitív visszhangra találtak az elhangzottak.

Az összevonás zárása során Dr. Kopcsó István orvos dandártábornok megköszönte a trénerek és a résztvevők tevékenységét, továbbá elmondta, hogy az MH EK parancsnoka iránymutatását követve, a Védelem-egészségügyi Igazgatóságnak kiemelt feladataként kell kezelnie a jövőben a humánerő toborzást, a képzést, oktatást a már meglévő képességek figyelembevételével.
KAESZA