Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

Oltási időpontfoglalás a lakossági portálon: eeszt.gov.hu

2021. ápr. 23. 15:41:25

Az Országos Kórházi Főigazgatóság a koronavírus elleni védekezés keretében a lakosság részére új, oltási időpontfoglaló felületet hozott létre az EESZT Lakossági Portálján. A rendszer egyéni oltási időpontfoglalásra biztosít lehetőséget.

Részletek

1% támogatás

2021. máj. 6. 9:22:44

Kérjük, hogy adója 1%-val támogassa Ön is a Honvédkórházért Közhasznú Alapítványt. Adószám: 18094921-1-41

16-18 évesek Pfizer oltásával kapcsolatos információk

2021. máj. 12. 13:04:40

Mielőtt az oltásra érkeznek figyelmesen olvassák el az alábbi információkat.

Részletek

Törzskiképzésen a Védelem-egészségügyi Igazgatóság

2018. október 8., hétfő 9:57

Rendhagyó törzskiképzését tartotta meg a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Védelem-egészségügyi Igazgatóságának vezető állománya szeptember 27-28-án Balatonakarattyán.

1609151690
A rendezvényen Kun Szabó István vezérőrnagy, az MH EK parancsnoka megnyitó előadásában beszélt a Magyar Honvédség modernizálása érdekében megvalósuló honvédelmi és haderőfejlesztési Zrínyi 2026 programról, amelynek keretei között olyan eszköz – és humán erőforrás fejlesztésben fog részesülni a honvéd egészségügy, amely évtizedekre meghatározza a képesség fejlődését. Hangsúlyozta, hogy meg kell szólítani azon orvosi egyetemek, középiskolák hallgatóit, akik magukénak érzik a honvédelem ügyét, és akik a védelem-egészségügy állományában tudják elképzelni jövőjüket, akár önkéntes tartalékosként vagy szerződéses, hivatásos katonaként. Ők biztosíthatják majd akár egy ROLE 2 szintű mobil egészségügyi ellátó központban azt a szakállományt, akiknek oktatásában a Honvédkórház, mint klinikai háttér intézmény tud részt venni a missziós tapasztalattal rendelkező orvosaival, szakdolgozóival.

A törzskiképzés újszerűsége abban rejlett, hogy a HM Kontrolling és Integritásfejlesztési Főosztály állományának munkatársai tréning módszer alkalmazásával irányították a résztvevők csoportos foglalkozását, amelyek elsősorban a védelem-egészségügy feladatrendszerére, működésére vonatkozóan tartalmaztak javaslatokat. A résztevők körében pozitív visszhangra találtak az elhangzottak.

Az összevonás zárása során Dr. Kopcsó István orvos dandártábornok megköszönte a trénerek és a résztvevők tevékenységét, továbbá elmondta, hogy az MH EK parancsnoka iránymutatását követve, a Védelem-egészségügyi Igazgatóságnak kiemelt feladataként kell kezelnie a jövőben a humánerő toborzást, a képzést, oktatást a már meglévő képességek figyelembevételével.
KAESZA