Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Törzskiképzés Mályiban

Megtartotta éves törzskiképzési foglalkozás-sorozatát a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ vezető szervek állománya Mályiban, a Kiképzési, Oktatási és Rekreációs Központban, 2014. október 15-16-án.

1609150900
A kiképzés ebben az esztendőben a Honvédelmi és Katasztrófavédelmi Rendszer, a katonai alakiasság, az informatika és az ügyvitel területét érintő aktuális tudnivalókon felül, az eltérő szakterületeken dolgozók együttműködésének erősítését segítő csapatépítő gyakorlatokra, valamint a hatékonyabb munkavégzést és az egészségügyi problémákat megelőző stressz-levezetés technikáira fókuszált.

A képzésen helyt kapott az esetleges katasztrófákra, vagy más egészségügyi válsághelyzetekre történő felkészülést segítő, október második hetében lezajlott, Mobil Orvosi Segélyhely begyakorlás és azt követő bemutató tapasztalatainak feldolgozása.
1609150900

A téma aktualitása – az Európai Újraélesztési Nap 2014 – okán az állomány az elsősegélynyújtás alapismereteit is átismételhette és gyakorolhatta.
1609150900

A délutáni sportfoglalkozásokon a gerincet védő, testtartást javító mozgásformákat sajátíthattak el a leginkább ülőmunkát végző, vezető és adminisztratív állomány tagjai.
1609150900

Az első nap zárásaként az MH EK parancsnoka kötetlen beszélgetés keretében ismertette a szervezet elmúlt időszak eredményeit, valamint a közeljövőben az állomány előtt álló fő feladatokat. Egyúttal kérte, hogy a jelenlévők osszák meg a szervezet eredményesebb működését segítő, személyes észrevételeiket és tapasztalataikat.
1609150900

A záró értékelés során, a 2 napos foglalkozás vezetője, az MH EK törzsfőnöke, Dr. Sticz László ezredes megköszönte mindenki számára az aktív munkát, a szervezők tevékenységét, valamint kifejezte abbeli reményét, hogy a képzésen nyert ismeretek által mindenki hatékonyabban végzi mindennapi feladatait.

KAESZA