Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Törzskiképzés Mályiban

2015. május 29., péntek 12:20

2015. május 26-27-én megtartotta éves törzskiképzését a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ vezető szervek állománya a Mályi Kiképzési, Oktatási és Rekreációs Központban.

A kiképzés célja ebben az évben a vezetést támogató szervezeti elemek működésével kapcsolatos aktuális tudnivalók megismerésén kívül, az eltérő szakterületen dolgozók együttműködését elősegítő munkakapcsolat fejlesztése volt. A program keretében előadást tartott a HM Tábori Lelkész Szolgálat Katolikus szolgálati ág általános helynöke Berta Tibor ezredes, a résztvevők betekintést kaptak az MH EK-ban működő lelki pásztori munkájába is. Ezt követően egy gyakorlati bemutató alkalmával az elsősegély nyújtás alapjaival ismerkedhettek meg.
Az első nap zárásaként Szabó István vezérőrnagy, a központ parancsnoka adott tájékoztatatást az intézmény jelenlegi és a közeljövőben várható feladatairól, terveiről. A rendezvény 2. napján a Védelem-egészségügyi Intézet Pszichológiai osztály munkatársai irányításával 6 fős csapatokban, erőt s elmét megmozgató vetélkedő-sorozaton mérte össze tudását az állomány.
KAESZA