Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Tisztújító közgyűlést tartott a Magyar Katonai- és Katasztrófaorvostani Társaság

2019. május 2., csütörtök 15:33

A Magyar Katonai- és Katasztrófaorvostani Társaság 2019. április 17.-én tartotta tudományos ülését és közgyűlését.  

A tudományos ülés programja illeszkedett a 120 éves Honvédkórház emlékév eseményeihez, kiemelve a 130 éves Honvédorvos folyóirat történetét, melyről Pogányné Dr. Rózsa Gabriella az MH EK Tudományos Könyvtár vezetője tartott részletes, érdekfeszítő történeti áttekintést.

Prof. Dr. Grósz Andor nyugállományú orvos dandártábornok előadásában a Honvédorvos folyóiratot a katonaorvos szemével vizsgálta, megemlékezve a folyóirat történetében kiemelt szerepet játszó katonaorvosokról, hatásukról a szemléletváltásban, fejlődésben.
MH EK Katonai- és Kórélettani Labor osztályvezetője, Dr. Fent János a modern kor kihívásait villantotta fel a hallgatóság előtt „A nanorészecskék katonaorvosi vonatkozásai” című előadásával.

A tudományos ülést követően – az MKKOT Alapszabálya értelmében – tisztújító közgyűlésre került sor. A közgyűlés megismerte és elfogadta a társaság addigi elnökének, Dr. Németh András nyugállományú orvos dandártábornoknak a beszámolóját, a Felügyelő Bizottság jelentését és a könyvvizsgálói jelentést.

Ezt követően került sor a Társaság Elnökségének és Felügyelő Bizottságának megválasztására.

A Közgyűlés határozata értelmében a 2019–2023 időszakban a Magyar Katonai és Katasztrófaorvostani Társaság
elnöke:
Dr. Kopcsó István orvos dandártábornok
alelnök:
Dr. Várhelyi Levente orvos ezredes
főtitkár:
Dr. Sótér Andrea alezredes
tagjai:
Dr. Bognár Tamás orvos alezredes
Dr. Fehér Éva főorvos
Dr. Fejes Zsolt orvos ezredes
Dr. Fekete László orvos ezredes
Dr. Meglécz Katalin orvos ezredes
Dr. Péter László orvos alezredes
Dr. Szabó Sándor András orvos ezredes
Dr. Szomolányi Gábor tü. orvos ezredes

A Felügyelő Bizottság
elnöke:
Dr. Mátyus Mária orvos ezredes
tagjai:
Dr. Szmrtyka Ágota orvos őrnagy

Pogányné Dr. Rózsa Gabriella PhD

1609151866
KAESZA