Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

A szakrendelők és szakambulanciák rendelési beosztása továbbra is elérhető a régi, megszokott formában

2021. jan. 21. 11:05:33

Megújult weboldalunk folyamatosan frissül, azonban a kezdeti időszakban, a kereshető telefonkönyv és a rendelési beosztás optimalizálásáig továbbra is elérhető a korábban használt, pdf formátumú táblázat a "Betegellátás-Szakrendelések, ambulanciák időpontok" menüpont alatt.

Részletek

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Felhívjuk az intézményünkbe érkező betegek hozzátartozói figyelmét arra, hogy a COVID ellátás során a betegutakat átszerveztük, azaz a betegek más osztályokra (COVID, Mátrix osztályok) is kerülhetnek, mielőtt a végleges ellátó osztályra helyeznénk őket.
Az ellátás több szervezési feladatot igényel, ezért kérjük, hogy a beteg intézményünkbe szállításakor mihamarabb vegyék fel a kapcsolatot egymással.

Részletek

Tiszteletadás a magyar hősi halott orvosok emlékének

2016. november 7., hétfő 7:30

A Nemzeti Fórum Egyesület, Budapest-Józsefváros Önkormányzata, valamint a Honvédelmi Minisztérium kegyeleti koszorúzást tartott a Magyar Orvos Hősi Halottak Emlékszobránál, november 4-én, pénteken este.Az emlékmű azokra a hősi halált halt katonaorvosokra és ápolókra emlékeztet, akik a hadra kelt katonákkal együtt szenvedték el a háború borzalmait és kegyetlenségét.

1609151189

A vendégeket először dr. Fejér László, a Nemzeti Fórum Egészségpolitikai Munkacsoportjának vezetője köszöntötte. „Ők az életüket áldozták a betegek gyógyításáért, ezért különös tiszteletet érdemelnek. A szovjet tankok nem kímélték a mentőautókat, az orvosokat és az ápolókat. Az egészségügy jelentősen kivette a részét a magyarok hősies küzdelméből” – monda.

1609151190

„Nem voltak mentőautók, nem volt elég szabad ágy. A holtfáradt orvosok bent éjszakáztak a kórházakban, a gyógyszerészek a gyógyszertárakban, a műtősök a műtökben, de a forradalom mégis bámulatos gyorsasággal megszervezte a saját front orvosi hátterét, a bajtársak mentésének megannyi leleményes módját. Hiszünk abban, hogy a nemzet megőrzi őket emlékezetében, lelkében és a mulandó idő ellenére mindig felnéz rájuk” – fogalmazott beszédében dr. Sántha Péterné.
1609151190

Szabó István vezérőrnagy emlékbeszédében elmondta: „A középkori felcsereket felváltotta a katonaorvosok világa, hiszen az 1848-as honvédsereg, 840 tiszti állományú honvéd orvosa, Európában olyan egyedülálló egészségügyi ellátórendszert állított fel, amellyel méltán vívta ki nemcsak a hazai és a szabadságküzdelmet támogató nemzetközi társadalmi elismerést, hanem az ellenfél figyelmét is. Ez az emlékmű, a magyar társadalom hálájának és kegyeletének a szimbóluma. Azokra a katonaorvosokra, ápolókra és bajtársakra emlékeztet minket, akik hivatásteljesítésük közben vesztették el legnagyobb kincsüket, az életüket, miközben másokért küzdöttek. ”

1609151190

A beszédek elhangzását követően a megemlékezők katonai tiszteletadás mellett helyezték el koszorúikat és mécseseiket az emlékműnél.
Forrás: honvedelem.hu

Fotó: Rácz Tünde

KAESZA