Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Csomagátadás a látogatási tilalom idején

2021. márc. 7. 16:52:25

A jelenleg érvényben lévő látogatási tilalom alatt a bent fekvő betegeink saját biztonságuk érdekében nem találkozhatnak hozzátartozóikkal, de fontosnak tartjuk, hogy itt tartózkodásuk ideje alatt is megkaphassák szükséges csomagjaikat szeretteiktől.

Részletek

Testösszetétel mérés a Szív Világnapján

2015. október 2., péntek 8:42

A Szív Világnapja alkalmából az MH EK Egészségfejlesztési Osztály szakemberei testösszetétel mérést végeztek 2015. szeptember 28-29-én az MH EK és a HM II. objektumban szolgálatot teljesítő állomány körében. A program célja felhívni a figyelmet a halálozási statisztikát vezető szív-érrendszeri megbetegedések rizikó tényezőire, mint a magas vérnyomás értékek, a túlsúly és az elhízás, a cukorbetegség és a stressz káros hatásaira.

1609151038

A szív, – érrendszeri megbetegedések hátterében legtöbbször az egészségtelen életmód áll. A fokozott kalória bevitel, a fizikai inaktivitás negatív hatásai az egyszerűen és gyorsan elvégezhető testösszetétel mérés során számszerűen beazonosíthatóak. A résztvevők a testtömeg indexen kívül (BMI) megismerhették a viszcerális, a zsigeri zsír és a vázizomzat százalékos értékeiket, valamint a nyugalmi anyagcsere értékeiket, mely segít a tudatos enegria egyensúly megteremtésében.

1609151038

A program az egészségtudatosság szemléletmódját erősítette, vagyis, hogy „egy csipet megelőzés többet ér, mint száz mázsa gyógyítás” – David B. Agus gondolatával élve, és egyben tudatos döntést is jelent; felelősségvállalást magunkért és azokért, akik fontosak nekünk. A program sikerességét mutatja, hogy a két alkalom során, több mint száz katonát és közalkalmazottat mértünk meg. Az eredmények alapján elmondható, hogy az ideálistól eltérő testalkati mutatókkal rendelkező nők részesítették előnyben a programot, vagyis ők érzékenyebbek az egészségi állapotukkal kapcsolatos információkra.

1609151039

A Honvéd Testalkati Program keretében azonban valamennyi túlsúlyos és már elhízott katona számára lehetőség van testsúly rehabilitációs programban részt venni, melynek szakmai vezetője MH szinten az Egészségfejlesztési osztály szakállománya.

KAESZA