Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Távolabbi településekről is felkeresik a mobil oltópontokat

Szerző: honvedelem.hu |  2021. június 10., csütörtök 7:20

Európai viszonylatban már-már egyedülállónak számít a koronavírus-járvány elleni védekezésben Magyarországon az oltóbuszok hadrendbe állítása. A hadrendbe állítás jelen esetben nem jelképes túlzás, hiszen a speciális járművek – más néven: mobil oltóállomások – a Magyar Honvédség üzemeltetésében és koordinálásával, honvédségi szakszemélyzettel járják az ország kistelepüléseit. Június 9-én a Baranya megyei Mágocson segítettek a lakosság minél teljesebb körű átoltásában.

DSC_0102

A székesfehérvári székhelyű MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred központparancsnoka, dr. Gróf Ilona alezredes közreműködésével zajlott szerdán az oltóbuszos vakcinázás a Baranya megyei Mágocson – immár második alkalommal. Gróf doktornő a helyszínen elmondta: az oltóbusz nagyon jól felszerelt, a vele dolgozó kollégák profik és segítőkészek, az adminisztráció és a regisztráció flottul zajlik, két oltás között pedig éppen megfelelő idő áll rendelkezésre az előkészületekhez – egyszóval mindennel elégedett.

Az alezredes szerint a helyiek örültek a honvédségi oltóbusz érkezésének. Felidézte: volt olyan oltakozó is, aki - noha lett volna lehetősége lakhelyéhez közel is felvenni az oltást - Mágocsra utazott, csak azért, mert mindenképpen Pfizert szeretett volna kapni – és ezen a mobil oltóponton azt kaphatott.

DSC_0082

Dr. Gróf Ilona beszámolt arról is, hogy a székesfehérvári laktanya – ahonnan hajnalban indultak el azért, hogy időben Mágocsra érjenek – regionális oltópontként is működik, ezért a túlterheltség miatt nincs lehetőségük több oltóbuszos küldetést vállalni. Ő maga – mint elmondta – nem számolta, de minden bizonnyal túl van a félezredik beadott oltáson.

A mágocsi Szabadság utcában felállított mobil oltóponton a várakozásnak megfelelően nagy volt az érdeklődés. Egy helyi asszony a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta: azért vették fel az oltásokat – szerdán már a másodikat –, hogy újra nyugodtan találkozhassanak minden családtagjukkal, illetve, hogy elutazhassanak nyaralni Görögországba – amire napokon belül sor is kerül.

DSC_0075

A magyarok átoltottságának növelésében komoly szerepet vállaló honvédségi oltóbuszok március közepe óta járják a kistelepüléseket. Ez a módszer Magyarországon nem szokatlan, de máshol Európában még újdonságnak számít: Horvátországban éppen ezen a napon jelentették be, hogy oltóbuszokat vetnek be a lakosság minél szélesebb körű átoltásának érdekében.

Magyarország jelenleg a második az uniós oltási rangsorban, a legfrissebb adatok szerint a magyarok 54,2 százaléka kapta meg az oltást. Az uniós átlag 41 százalék.

GALÉRIA

Forrás: honvedelem.hu
KAESZA