Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Látogatási tilalom az MH EK összes telephelyén 2021. november 1-jétől visszavonásig!

Részletek

COVID-19 vonal hozzátartozók részére

2021. nov. 17. 16:07:01

COVID-19 információs vonalak kerültek kialakításra az MH Egészségügyi Központban ápolt, koronavírussal fertőzött betegek hozzátartozóinak tájékoztatása érdekében. Kérjük, hogy a pontos információk megismerése miatt kattintsanak a "Részletek" gombra.

Részletek

Távolabbi településekről is felkeresik a mobil oltópontokat

Szerző: honvedelem.hu | 

Európai viszonylatban már-már egyedülállónak számít a koronavírus-járvány elleni védekezésben Magyarországon az oltóbuszok hadrendbe állítása. A hadrendbe állítás jelen esetben nem jelképes túlzás, hiszen a speciális járművek – más néven: mobil oltóállomások – a Magyar Honvédség üzemeltetésében és koordinálásával, honvédségi szakszemélyzettel járják az ország kistelepüléseit. Június 9-én a Baranya megyei Mágocson segítettek a lakosság minél teljesebb körű átoltásában.

DSC_0102

A székesfehérvári székhelyű MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred központparancsnoka, dr. Gróf Ilona alezredes közreműködésével zajlott szerdán az oltóbuszos vakcinázás a Baranya megyei Mágocson – immár második alkalommal. Gróf doktornő a helyszínen elmondta: az oltóbusz nagyon jól felszerelt, a vele dolgozó kollégák profik és segítőkészek, az adminisztráció és a regisztráció flottul zajlik, két oltás között pedig éppen megfelelő idő áll rendelkezésre az előkészületekhez – egyszóval mindennel elégedett.

Az alezredes szerint a helyiek örültek a honvédségi oltóbusz érkezésének. Felidézte: volt olyan oltakozó is, aki - noha lett volna lehetősége lakhelyéhez közel is felvenni az oltást - Mágocsra utazott, csak azért, mert mindenképpen Pfizert szeretett volna kapni – és ezen a mobil oltóponton azt kaphatott.

DSC_0082

Dr. Gróf Ilona beszámolt arról is, hogy a székesfehérvári laktanya – ahonnan hajnalban indultak el azért, hogy időben Mágocsra érjenek – regionális oltópontként is működik, ezért a túlterheltség miatt nincs lehetőségük több oltóbuszos küldetést vállalni. Ő maga – mint elmondta – nem számolta, de minden bizonnyal túl van a félezredik beadott oltáson.

A mágocsi Szabadság utcában felállított mobil oltóponton a várakozásnak megfelelően nagy volt az érdeklődés. Egy helyi asszony a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta: azért vették fel az oltásokat – szerdán már a másodikat –, hogy újra nyugodtan találkozhassanak minden családtagjukkal, illetve, hogy elutazhassanak nyaralni Görögországba – amire napokon belül sor is kerül.

DSC_0075

A magyarok átoltottságának növelésében komoly szerepet vállaló honvédségi oltóbuszok március közepe óta járják a kistelepüléseket. Ez a módszer Magyarországon nem szokatlan, de máshol Európában még újdonságnak számít: Horvátországban éppen ezen a napon jelentették be, hogy oltóbuszokat vetnek be a lakosság minél szélesebb körű átoltásának érdekében.

Magyarország jelenleg a második az uniós oltási rangsorban, a legfrissebb adatok szerint a magyarok 54,2 százaléka kapta meg az oltást. Az uniós átlag 41 százalék.

GALÉRIA

Forrás: honvedelem.hu
Legfrissebb hírek
    Honvédkórházért Közhasznú Alapítvány
    1%_felhívás
    ESZA  KA