Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Csomagátadás a látogatási tilalom idején

2021. márc. 7. 16:52:25

A jelenleg érvényben lévő látogatási tilalom alatt a bent fekvő betegeink saját biztonságuk érdekében nem találkozhatnak hozzátartozóikkal, de fontosnak tartjuk, hogy itt tartózkodásuk ideje alatt is megkaphassák szükséges csomagjaikat szeretteiktől.

Részletek

Táplálkozás az egészségmegőrzés szolgálatában

Táplálkozás az egészségmegőrzés szolgálatában

2013. február 18., hétfő 14:47

A MH HK Egészségfejlesztési Intézetének szervezésében második alkalommal került megrendezésre „A korszerű táplálkozási szokások kialakításának lehetőségei a Magyar Honvédség keretein belül” akkreditált továbbképzés 2013. január 24-25-én a mátraházi honvédüdülőben.

A képzésen az MH ÖHP alárendeltségéből azok a csapat-egészségügyi szakdolgozók vett részt, akiknek lehetősége nyílik a helyőrségben dolgozó személyi állományra közvetlen ráhatással lenni – a helyi sajátosságok figyelembevételével – a primer és szekunder prevenciós javaslataink gyakorlatba történő átültetésével. A továbbképzés célja olyan táplálkozással kapcsolatos ismeretek átadása volt, amelyek hozzájárulnak a betegségmegelőzéshez, a személyi állomány egészségének és harcképességének fenntartásához, fejlesztéséhez. A téma aktualitását a személyi állomány körében megjelenő – az éves egészségügyi szűrővizsgálati adatokban is detektálható – elhízás, magas vérnyomásbetegség valamint helytelen táplálkozási szokásokra is visszavezethető egyéb betegségek viszonylag magas prevalencia értékei adják. A képzés témakörei között szerepelt a leggyakoribb betegségek dietoterápiája, a ma oly népszerű táplálék-kiegészítők fogyasztásának szempontjai, táplálkozáspszichológiai ismeretek, a diabetológiai gondozás, az étlaptervezési alapelvek és az MH élelmiszerbiztonságának aktuális kérdései is.

1609150742
KAESZA