Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Tanyákon élőkön segítettek az AMS Speciális Mentési Csoport tagjai

2015. január 28., szerda 9:08

Január második felében ismét szükség volt az AMS Speciális Mentési Csoportra, akik ezúttal Nagykáta és Tápióbicske térségében segítettek a nehéz helyzetben lévőkön.

1609150934

A „tanyaprogram” keretében az MH Egészségügyi Központ dolgozóit is soraiban tudó mentési csoport, a Nagykátai Rendőrkapitányság képviselői, a tápióbicskei polgármester és az akció további támogatói, a rossz időjárási körülményekkel, a sáros, rossz állapotú utakkal dacolva jutottak el a rászorulókhoz.

1609150935

A tanyákon élők örültek a segítségnek és kedvesen fogadták a csoport tagjait, akik az akció során egészségügyi vizsgálattal és ellátással igyekeztek javítani a nehéz körülmények között élők egészségi állapotán. Az egyik helyszínen egy férfinál füstöt észleltek a házban, amiről kiderült, hogy a hibás begyújtás következménye. Szerencsére nem történt nagyobb baj, a férfinak nem voltak mérgezéses tünetei, így a lakás azonnali szellőztetését követően vissza tudott térni otthonába.

1609150935

Az AMS Speciális Mentési Csoportot az érintett területen élők visszavárják, Ők pedig keresik a lehetőséget a következő látogatásra.

KAESZA