Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

A szakrendelők és szakambulanciák rendelési beosztása továbbra is elérhető a régi, megszokott formában

2021. jan. 21. 11:05:33

Megújult weboldalunk folyamatosan frissül, azonban a kezdeti időszakban, a kereshető telefonkönyv és a rendelési beosztás optimalizálásáig továbbra is elérhető a korábban használt, pdf formátumú táblázat a "Betegellátás-Szakrendelések, ambulanciák időpontok" menüpont alatt.

Részletek

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Felhívjuk az intézményünkbe érkező betegek hozzátartozói figyelmét arra, hogy a COVID ellátás során a betegutakat átszerveztük, azaz a betegek más osztályokra (COVID, Mátrix osztályok) is kerülhetnek, mielőtt a végleges ellátó osztályra helyeznénk őket.
Az ellátás több szervezési feladatot igényel, ezért kérjük, hogy a beteg intézményünkbe szállításakor mihamarabb vegyék fel a kapcsolatot egymással.

Részletek

Tájékoztató az EFOP-1.8.21-18-2019-000068 projekt megindításáról

2020. augusztus 26., szerda 15:00

MAGYAR HONVÉDSÉG EGÉSZSÉGÜGYI KÖZPONT Infekciókontroll tevékenységek gyakorlati megvalósítása a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Hévíz I. és II., valamint Balatonfüred telephelyein lévő fekvőbeteg ellátást nyújtó intézményeiben.

EFOP-1.8.21–18–2019–000068

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program – az EFOP-1.8.21–18 pályázat célként nevesíti a népegészségügyi szolgáltatások megújítását, az egészség választását előmozdító ismeretek és készségek fejlesztését, a környezet-egészségügyi biztonság fejlesztését, a járványügyi biztonság erősítését a betegellátással összefüggő higiénés kockázatok csökkentésének megvalósítása érdekében.
A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ az Alapító Okiratában foglaltaknak megfelelően közfinanszírozott fekvőbeteg szakellátást nyújtó egészségügyi szolgáltató.
A projekt célja, hogy az MH EK hévízi I. és II., valamint a balatonfüredi telephelyein olyan hatékony infekciókontroll programot és AMR elleni cselekvési tervet alakítson ki az infekciókontroll gyakorlat fejlesztésére, amely figyelembe veszi a rendelkezésre álló forrásokat és közegészségügyi szükségleteket.
A projekt megvalósítása segíti erősíteni a személyzet prevenció melletti elkötelezettségét a problémák feltárása és a gyakorlati megvalósítás támogatása révén. Az intézetben tanúsított minőségirányítási rendszer működik. A projekt megvalósítását követően az MH EK-ban adottak lesznek a feltételek az infekciókontroll területén a multimodális stratégia alkalmazására, a kulcsfolyamatok kialakítására szabályozásuk és implementálást támogató intervenciók alkalmazása révén: oktatás, ellátási csomagok alkalmazása, monitoring, audit és compliace vizsgálat. Az infekciókontroll helyzetre hatással lévő ellátottak, hozzátartozók, látogatók célirányos tájékoztatása, a lakosság szemléletformálása, valamint az ellátó szakszemélyzet képzése megtörténik az irányítás-felügyeletben résztvevő munkatársak által az MH EK érintett fekvőbeteg ellátást nyújtó intézetében tartandó központilag szervezett képzésen.
A kedvezményezettje a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ.
A projekt a Széchenyi 2020 program keretében, 57 024 786. – HUF európai uniós támogatás segítségével valósul meg.
A projekt az Európai Szociális Alap (ESZA) támogatásával, várhatóan 2021 második felében fejeződik be, melyet további öt év fenntartási időszak követ majd.
A támogatás mértéke 100 %.

KAESZA