Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Tájékoztató a Balassi Bálint Bajtársi Egyesületnek

Az MH Egészségügyi Központ Honvédkórház számos rendezvényen ad tájékoztatást, tart az előzetesen egyeztetett témában szakmai előadást nyugállományú katonák részére. Példaértékű az együttműködés a Balassi Bálint Bajtársi Egyesülettel: immár 18. alkalommal fogadta a Honvédkórház az egyesület érdeklődő tagjait.

Ezúttal a szemünk világáról, a szembetegségekről és azok gyógyításáról volt szó. Dr. Vogt Gábor o.ezredes, a szemészeti osztály főorvosa a gyakori szembetegségekről beszélt – vetített képekben bemutatva elsősorban a szürke hályog, a zöld hályog és a kúszó hályog tüneteit, kezelését, műtéteit, hangsúlyozva, hogy a sok évtizedes (évszázados) fejlődés eredményeként mind a szürke, mind a zöld hályog gyógyítható: eljutottunk az ókori babilóniai hólyagszúrástól a mai phakoemulzifikációs szemlencse-beépítésig. E korszerű eljárásban a Honvédkórház élen jár.
1609151001
A tartalmas és közérthető tájékoztató nagy érdeklődést váltott ki a résztvevőkben, szinte harmaduk fordult kérdéssel a főorvos úrhoz, hiszen többségüknek már ismerős az első számú műtét: a szemlencse-beültetés.
1609151003
Mindennapi – egyszerű, de hasznos – tanácsok is elhangzottak: rendszeresen járjunk szemészeti vizsgálatra, soha ne töröljük ki szemünket kézzel, a száraz szemre használjunk megfelelő szemcseppet.
1609151003
A résztvevők nevében Szekeres István dandártábornok, a Balassi Egyesület elnöke köszönte meg a tájékoztatót.

(Ságfia)

Fotó: Kiséri N. Ferenc

KAESZA