Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

A szakrendelők és szakambulanciák rendelési beosztása továbbra is elérhető a régi, megszokott formában

2021. jan. 21. 11:05:33

Megújult weboldalunk folyamatosan frissül, azonban a kezdeti időszakban, a kereshető telefonkönyv és a rendelési beosztás optimalizálásáig továbbra is elérhető a korábban használt, pdf formátumú táblázat a "Betegellátás-Szakrendelések, ambulanciák időpontok" menüpont alatt.

Részletek

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Felhívjuk az intézményünkbe érkező betegek hozzátartozói figyelmét arra, hogy a COVID ellátás során a betegutakat átszerveztük, azaz a betegek más osztályokra (COVID, Mátrix osztályok) is kerülhetnek, mielőtt a végleges ellátó osztályra helyeznénk őket.
Az ellátás több szervezési feladatot igényel, ezért kérjük, hogy a beteg intézményünkbe szállításakor mihamarabb vegyék fel a kapcsolatot egymással.

Részletek

Tájékoztatás a Honvéd Testalkati Programról

2015. szeptember 15., kedd 12:51

A MH Kiképzési és Doktrinális Központ szervezésében 2015. szeptember 9-n került sor az MH kiképzői és katonai testnevelői állomány részére arra a módszertani-oktató foglalkozásra melynek témája a katonai szolgálatra való egészségi, pszichikai és fizikai alkalmasságról, valamint a felülvizsgálati eljárásról szóló 10/2015. (VII. 30.) HM rendelet volt.

1609151034

A rendeletben új elemként jelenik meg a Honvéd Testalkati Program, melynek MH szintű koordinálása a MH EK Egészségfejlesztési Osztály hatáskörébe került. A MH Altiszti Akadémián Dr. Orosz Zoltán altábornagy, Honvéd Vezérkar főnök helyettes megnyitója után – amiben hangsúlyozta az állomány kor eloszlásának megváltozását és ennek speciális követelményeit – Dr. Eleki Zoltán alezredes, az MH főtestnevelője ismertette a rendelet fizikai alkalmasság-vizsgálatot érintő változásait. A módszertani foglalkozás második részében, a fizikai alkalmassági vizsgálaton elvárt mozgásformák helyes kivitelezésének bemutatása után került sor az Omron BF 511 típusú testzsír százalék mérő műszer bemutatására, melyek a MH valamennyi alakulatánál kiosztásra kerültek – részben az egészségügyi, részben a kiképzési szolgálati ágakhoz.

1609151034

Az Omron készülék a BMI érték mellett méri a test zsír %-t, a szövetek közötti un.viszcerális zsír szintjét és a vázizom %-t, valamint a nyugalmi anyagcsere értékét is. Ezzel a műszerrel nemcsak a magas BMI értékkel rendelkezők, hanem a fizikailag aktív életet élők, vagy a testsúly csökkentést célul tűzők is ellenőrizhetik testösszetétel változásaikat mondta el Dr. Sótér Andrea alezredes, az MH EK Egészségfejlesztési Osztály vezetője. A most bevezetett Honvéd Testalkati Programhoz való csatlakozás jelenleg önkéntes alapon történik, főként azon honvédek számára, akik nem felelnek meg a testalkati ajánlásokban meghatározott paramétereknek ill.akik nem tudják teljesíteni a fizikai alkalmassági követelményeket. A foglalkozást Szpisják József dandártábornok az MH Kiképzési és Doktrinális Központ parancsnoka zárta, aki hangsúlyozta, hogy a katonák fizikai állapotának fenntartásában nem a presszionálás, hanem a belső motiváció kell, hogy előtérbe kerüljön.

KAESZA