Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Szűrővizsgálatok, bőrgyógyászati konzultáció és dietetikai tanácsadás a Stefánia Családi Egészségnapon

2016. április 17-én a Honvéd Kulturális Központban immár hagyományosan került megrendezésre a Stefánia Családi Egészségnap, melyen a MH Egészségügyi Központ szakemberei szűrővizsgálatot, bőrgyógyászati konzultációt és dietetikai tanácsadást végeztek.

1609151117

A jelenlévők vércukorszint-, koleszterinszint-, vérnyomásmérésen vehettek részt, valamint a testösszetétel mérésen belül részletes felvilágosítást kaptak a BMI, izomszázalék, testzsír százalék és viscerális zsírszint értékekről is. Mindezek mellett az érdeklődők anyajegyvizsgálaton és a napsugárzás okozta káros hatásának megelőzéséről, valamint az egészségtudatos táplálkozás, a divatos diéták veszélyeiről és az anyagcsere betegségek kialakulásának megelőzéséről kaphattak felvilágosítást. Továbbá az egészséges életmóddal és a szenvedélybetegségekkel kapcsolatos totókat tölthettek ki, személyes konzultáció keretében segítséget kapva az egészségtudatos magatartás kialakítására, valamint az életmódjukból adódó rizikótényezők hatásainak csökkentésére. A rendezvény fő célja a prevenció és a tudatos életmód fontosságára való felhívás volt, melyet népszerű családi programok egészítettek ki. Az eseményt megnyitásáról és a jó hangulat megteremtéséről a MH BHD Budapest Helyőrség Zenekara gondoskodott.

1609151117
KAESZA