Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

A szakrendelők és szakambulanciák rendelési beosztása továbbra is elérhető a régi, megszokott formában

2021. jan. 21. 11:05:33

Megújult weboldalunk folyamatosan frissül, azonban a kezdeti időszakban, a kereshető telefonkönyv és a rendelési beosztás optimalizálásáig továbbra is elérhető a korábban használt, pdf formátumú táblázat a "Betegellátás-Szakrendelések, ambulanciák időpontok" menüpont alatt.

Részletek

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Felhívjuk az intézményünkbe érkező betegek hozzátartozói figyelmét arra, hogy a COVID ellátás során a betegutakat átszerveztük, azaz a betegek más osztályokra (COVID, Mátrix osztályok) is kerülhetnek, mielőtt a végleges ellátó osztályra helyeznénk őket.
Az ellátás több szervezési feladatot igényel, ezért kérjük, hogy a beteg intézményünkbe szállításakor mihamarabb vegyék fel a kapcsolatot egymással.

Részletek

Szolgálni és gyógyítani

2020. november 5., csütörtök 7:45

Katonai tiszteletadás és hagyományőrző katonák részvételével emlékeztek meg a hős katonaorvosokra Budapesten, a magyar orvos hősi halottak emlékszobránál, november 4-én, szerdán, a kora esti órákban.

1609152316
A Honvédelmi Minisztérium és a Nemzeti Fórum Egyesület közös megemlékezésén Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Nemzeti Fórum elnöke beszédében kiemelte: immáron több mint egy évtizede emlékezünk ennél a szobornál az elmúlt évszázadok hős orvosaira, egészségügyi dolgozóira, mentőseire, ápolóira. Azokra, akik a legnehezebb időkben is tudásuk legjavát adva segítettek másokon.

Az 1956-os eseményeket gyermekként megélő politikus figyelmeztetett: az elmúlt évtizedek megpróbáltatásai után a mostani fiatalok sem lehetnek nyugodtak, hiszen a koronavírus mellett más kihívások is befolyásolják életünket. Ugyanakkor napjainkban is ott vannak a kórházakban, orvosi rendelőkben, mentőautókban azok, akik „próbálják a lehetetlen helyzetben is a lehetségest” megtenni – tette hozzá Lezsák Sándor, aki kiemelve: a mai orvosoknak, ápolónőknek, az egészségügyben dolgozóknak is kifejezik tiszteletüket munkájukért, szolgálatukért.

1609152316
Prof.dr. Wikonkál Norbert, az MH Egészségügyi Központ főigazgatója beszédben elmondta: köszönet és dicsőség illeti az elődöket, akik a forradalom idején is, származásra és egyenruhára tekintet nélkül látták el a sebesülteket. Fontos viszont, hogy a mai generációkban is tudatosítsák: „a helytállás mindenki számára kötelező. Vigyázni kell az emberek életére, az emberek egészségére. Mindenkinek vigyáznia kell saját egészségére” – emlékeztetett a főigazgató. Mint megjegyezte, a rendezvényen megjelentek is maszkot viseltek, s ez is azt jelzi, hogy „a harc soha nem ér véget”, csapataink most is „harcban állnak” – mint ahogyan a kórházak zárt falai mögött óriási küzdelem folyik. Magyarországnak meg kell küzdenie a koronavírus jelentette kihívással – közölte, hangsúlyozva ugyanakkor, hogy a feltételek adottak az egészségügyben, a dolgozók „derekasan” helytállnak.

Az Ifjú Konzervatívok a Nemzetért Egyesület, a Magyar Patrióták Közössége, valamint a Rákóczi Szövetség egy-egy képviselője is megemlékezett az 1956-os forradalom és szabadságharc egy-egy jeles képviselőjéről, majd a résztvevők a VIII. kerületi emlékműnél elhelyezték a kegyelet koszorúit, virágait, valamint az emlékezés fáklyáit.

Fotó és szöveg: honvedelem.hu

KAESZA