Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Csomagátadás a látogatási tilalom idején

2021. márc. 7. 16:52:25

A jelenleg érvényben lévő látogatási tilalom alatt a bent fekvő betegeink saját biztonságuk érdekében nem találkozhatnak hozzátartozóikkal, de fontosnak tartjuk, hogy itt tartózkodásuk ideje alatt is megkaphassák szükséges csomagjaikat szeretteiktől.

Részletek

Szívünk Egészsége megér egy napot!

2015. szeptember 25., péntek 12:35

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ adott otthont a Szív Világnapja alkalmából megtartott sajtótájékoztatónak, amelyet a Magyar Kardiológusok Társasága és az Országos Mentőszolgálat közösen tartott 2015. szeptember 24-én. Az esemény egyúttal a szeptember 27-én vasárnap a Városligetben megrendezésre kerülő „Szívünk Napja” családi rendezvény beharangozója is.

1609151037

A Szív Világnapja alkalmából tartott sajtótájékoztatót a Magyar Kardiológusok Társasága és az Országos Mentőszolgálat, amellyel a lakosság figyelmét szeretnék felhívni a szív és érrendszeri megbetegedések veszélyeire és kockázataira – ezzel megelőzve az olykor halálos kimenetelű katasztrófák, így például a szívinfarktus kialakulását.

1609151037

Prof. Dr. Kiss Róbert Gábor, az MH EK Kardiológiai Osztály osztályvezető főorvosa és egyben a Magyar Kardiológusok Társaságának elnöke felhívta a figyelmet, hogy rendkívül fontos a tipikus tünetek (szorító mellkasi fájdalom) esetén a mentők azonnali értesítése, mivel sokszor az infarktus első órájában meghal a beteg. A professzor rávilágított, hogy bár a szívinfarktus sokszor derült égből villámcsapásként éri az illetőt és a hozzátartozókat, azonban a szűrővizsgálatokkal – amelyekre vasárnap a Városligetben is lehetőség nyílik – fel lehet ismerni korai stádiumban az elváltozásokat.

Dr. Burány Béla, Országos Mentőszolgálat főigazgatója tájékoztatta a sajtó munkatársait, hogy már telefonon is tudnak segítséget nyújtani infarktusgyanús betegek és a hozzátartozók részére, a mentők megérkezéséig. Speciálisan szakképzett személyzet, korszerű gyógyszerek és technikák állnak már rendelkezésükre.

Rékasi Károly színművész, a tájékoztató moderátora köszönetét fejezte ki az Országos Mentőszolgálat és a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ minden dolgozójának, akik a június végén elszenvedett balesetét követően megmentették életét és segítették felépülését. A Honvédkórházat második szülőotthonának tekinti és szeretné, ha a megelőzés által minél kevesebb ember élné át azt a halál közeli élményt, amit ő.

1609151037

A Magyar Kardiológusok Társasága által szeptember 27-én a Városligetben megrendezésre kerülő „Szívünk Napja 2015” eseményen ingyenes szűrővizsgálatokkal, kardiológiai tanácsadással, szakmai előadásokkal, valamint sportbemutatóval, koncertekkel és számos érdekes családi programmal várják a lakosságot. A rendezvény célja, hogy felhívják a figyelmet a megelőzés fontosságára és a bekövetkezett szívinfarktus esetén az azonnali teendőkre – ezzel segítve a túlélést.

KAESZA