Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Szilveszter este mérlege a sürgősségin

Kimagasló beteglétszámmal búcsúztatta az évet az MH Egészségügyi Központ Sürgősségi Betegellátó Centruma.

Dr. Zacher Gábor a Sürgősségi Betegellátó Centrum centrumvezető főorvosa elmondta, hogy az év utolsó estéjén megközelítőleg 140 beteget láttak el kollégáival. A hagyományos sürgősségi ellátást igénylő eseteken túl 17 főt szállítottak alkoholmérgezéssel a Honvédkórházba, ami egy átlagos napon ennek a számnak nagyjából mindössze a negyede.

Figyelembe véve a Sürgősségi Betegellátó Centrumba érkező állandósult magas beteglétszámot a szakemberek szeretnék elérni a lakosság körében azt a tudatosságot, amivel az osztály rendeltetésének megfelelően, sürgősségi ellátást igénylő problémáikkal keresik fel munkatársainkat. Az ennek köszönhető csökkenő beteglétszámmal a várakozási idő is jelentősen lerövidíthető lehet.

1609151218
KAESZA