Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Látogatási tilalom az MH EK összes telephelyén 2021. november 1-jétől visszavonásig!

Részletek

COVID-19 vonal hozzátartozók részére

2021. nov. 17. 16:07:01

COVID-19 információs vonalak kerültek kialakításra az MH Egészségügyi Központban ápolt, koronavírussal fertőzött betegek hozzátartozóinak tájékoztatása érdekében. Kérjük, hogy a pontos információk megismerése miatt kattintsanak a "Részletek" gombra.

Részletek

Szakmai látogatás az MH EK EÜFTI-ben

A felsőfokú vezetőképző tanfolyam szakmai látogatása került végrehajtásra a Magyar Honvédség Honvéd Egészségügyi Központban, 2013. június 19-én. A látogatás részét képezte az Egészségügyi Felkészítő és Továbbképző Intézetben (EÜFTI) végrehajtott előadássorozat, valamint bemutatók.

A vezérkari tanfolyam állományát az MH EK EÜFTI Tünde utcai laktanyában Dr. Vekerdi Zoltán orvos ezredes, az MH EK Védelem-egészségügyi Intézet intézetvezető főorvosa (MH főszakorvos), valamint Bánsági László mérnök ezredes, EÜFTI intézetvezető fogadta.
A program célja volt megismertetni a Magyar Honvédség egészségügyi szakkiképzés rendszerét műveleti területen és békeidőben, a katonai feladatok végrehajtása közben elvégezhető egészségügyi tevékenységeket, valamint általános ismereteket adni a harctéri körülmények közötti sérültellátásról. Az előadásokon a honvédség leendő felsővezetői betekintést kaptak a szakkiképzés koncepciójába.
A megnyitót követően az alábbi előadások kerültek levezetésre:

– MH EK EÜFTI bemutatása
előadó: Bánsági László mérnök ezredes, EÜFTI intézetvezető

– Az egészségügyi szakkiképzés rendszere a Magyar Honvédségben
előadó: Tóthné Molnár Éva őrnagy, EÜFTI Felkészítő Alosztály alosztályvezető

– MH EK Mobil Biológiai Laboratórium Komplexum bemutatása
előadó: Balázs Péter mérnök őrnagy, MBLK parancsnok

Az előadásokat statikus bemutató követte, ahol Balázs Péter mérnök őrnagy az MBLK tevékenységét mutatta be.
Ezt követően az EÜFTI állománya dinamikus bemutatóval szemléltette a harctéri sérülések alapszintű ellátását a rendszeresített egészségügyi eszközök alkalmazásával.
Az EÜFTI szakállománya által használt szakkiképzési eszközök és azok használatának bemutatása stacioner bemutató keretében került végrehajtásra.
Mind a bemutatók, mind az előadások elismerést váltottak ki a résztvevőkből, kihangsúlyozva a katona egészségügy, valamint az egészségügyi szakkiképzés jelentőségét. A felsőfokú vezetőképző tanfolyam hallgatói elismerő oklevelek átadásával köszönték meg az előadók és a végrehajtó állomány munkáját, s a szíves fogadtatást.
Legfrissebb hírek
    Honvédkórházért Közhasznú Alapítvány
    1%_felhívás
    ESZA  KA