Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Szakmai látogatás az MH EK EÜFTI-ben

A felsőfokú vezetőképző tanfolyam szakmai látogatása került végrehajtásra a Magyar Honvédség Honvéd Egészségügyi Központban, 2013. június 19-én. A látogatás részét képezte az Egészségügyi Felkészítő és Továbbképző Intézetben (EÜFTI) végrehajtott előadássorozat, valamint bemutatók.

A vezérkari tanfolyam állományát az MH EK EÜFTI Tünde utcai laktanyában Dr. Vekerdi Zoltán orvos ezredes, az MH EK Védelem-egészségügyi Intézet intézetvezető főorvosa (MH főszakorvos), valamint Bánsági László mérnök ezredes, EÜFTI intézetvezető fogadta.
A program célja volt megismertetni a Magyar Honvédség egészségügyi szakkiképzés rendszerét műveleti területen és békeidőben, a katonai feladatok végrehajtása közben elvégezhető egészségügyi tevékenységeket, valamint általános ismereteket adni a harctéri körülmények közötti sérültellátásról. Az előadásokon a honvédség leendő felsővezetői betekintést kaptak a szakkiképzés koncepciójába.
A megnyitót követően az alábbi előadások kerültek levezetésre:

– MH EK EÜFTI bemutatása
előadó: Bánsági László mérnök ezredes, EÜFTI intézetvezető

– Az egészségügyi szakkiképzés rendszere a Magyar Honvédségben
előadó: Tóthné Molnár Éva őrnagy, EÜFTI Felkészítő Alosztály alosztályvezető

– MH EK Mobil Biológiai Laboratórium Komplexum bemutatása
előadó: Balázs Péter mérnök őrnagy, MBLK parancsnok

Az előadásokat statikus bemutató követte, ahol Balázs Péter mérnök őrnagy az MBLK tevékenységét mutatta be.
Ezt követően az EÜFTI állománya dinamikus bemutatóval szemléltette a harctéri sérülések alapszintű ellátását a rendszeresített egészségügyi eszközök alkalmazásával.
Az EÜFTI szakállománya által használt szakkiképzési eszközök és azok használatának bemutatása stacioner bemutató keretében került végrehajtásra.
Mind a bemutatók, mind az előadások elismerést váltottak ki a résztvevőkből, kihangsúlyozva a katona egészségügy, valamint az egészségügyi szakkiképzés jelentőségét. A felsőfokú vezetőképző tanfolyam hallgatói elismerő oklevelek átadásával köszönték meg az előadók és a végrehajtó állomány munkáját, s a szíves fogadtatást.
KAESZA