Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Szakmai konferencia a fizioterápia és reumatológia területére fókuszálva

2020. február 7., péntek 7:27

Az elmúlt évekhez hasonlóan, 2020 január utolsó hétvégéjén ismét megrendezték a „Korszerű lehetőségek a fizioterápiában” konferenciát az MH Egészségügyi Központ Hévízi Rehabilitációs Intézetben.

1609152162
Magyarország világviszonylatban is kiemelkedő minőségű vízrajza fontos szerepet játszik a reumatológiai és fizioterápiás kezelésekben. A világ legnagyobb, természetes termál tava a Hévízi-tó, amely a testet és a lelket egyaránt felfrissíti. Így kézenfekvő, hogy az idei évben a természetes vizek és azok szervezetünkre gyakorolt hatása állt a kongresszus középpontjában.
A konferencián az MH Egészségügyi Központ szakemberei mellett a szakterület kiváló specialistái is jelen voltak.

Bőrgyógyászati megbetegedésekről Prof.dr. Wikonkál Norbert tartott előadást, ehhez kapcsolódva dr. Szalkai Iván PhD ayurvéda tanár rámutatott, hogy a szervezet önregeneráló, gyógyító folyamatait hogyan lehet aktiválni a bőrfelszínen stimulálható létfontosságú energiaközpontokon keresztül.

Dr. Weinhoffer Judit PhD kihangsúlyozta, hogy gyógyítás során sosem szabad elfelejteni az egyén fontosságát. Relaxációs gyakorlatot is elvégezhettek a konferencia résztvevői Dr. Reider-Gera Ildikó klinikai szakpszichológus útmutatásai alapján.

A rendezvényen Dr.habil Szakács Zoltán PhD neurológus főorvos az alvászavart okozó mozgási rendellenességről beszélt, a nyugtalan láb szindróma tüneteinek felismeréséről, terápiájáról, szövődményeiről. Az érrendszeri megbetegedéseket és azok rehabilitációs lehetőségeit dr. Dzsinich Csaba főorvos ismertette.

Prof.dr. Sandra Sándor az ivókúra jelentőségéről beszélt, amely az utóbbi időben egyre nagyobb teret hódít a gyógyszeres kezelésekkel szemben. Rávilágított az igazán tiszta, egészséges víz gyógyító hatására, az azt veszélyeztető környezeti hatásokra. A Zala megyei Szent Rafael Kórház dietetikusa Monori Krisztina a munkája során tapasztalt életmódbeli változtatások nehézségeiről, akadályairól beszélt, amelyek leküzdése igazi kihívást jelent az egyénnek. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság főorvosa, Dr. Götli Kinga kiemelte a rendvédelmi dolgozók egészségmegőrzésének jelentőségét.

Szigeti Katalin gyógytornász a Harkány gyógyfürdő egy olyan terápiájára hívta fel a figyelmet, amely lehetőséget nyújt a női vizelet inkontinencia sikeres, komplex fizioterápiás kezelhetőségéről.

A jövő kezelési lehetőségei folyamatosan fejlődnek. Hába Györgyi gyógytornász „Robotasszisztált fizioterápia” című előadásában a rehabilitáció olyan területét mutatta be, amelyet naponta alkalmaz nagy hatékonysággal a stroke-os, sérülésből adódó bénulásban szenvedő betegeknél.

Dr. László Gábor az ülőmunka gerincre gyakorolt hatásáról, dr. Hunyadi János a megfelelő folyadékbevitelről beszélt.

Dr.habil Jordán Győző PhD egyetemi docens, prof.dr. Németh Éva egyetemi tanár és dr. Kardos Levente egyetemi docens a természet és az ember elválaszthatatlan kapcsolatáról tartott előadást, ugyanis az egyén szimbiózis kapcsolata a természettel nagyban hozzájárul a betegségek kialakulásához.

A két napos szakmai konferencia – amely kiváló alkalom az új módszerek megismerésére és a szakmai kapcsolatok ápolására – Pácserné Bozi Judit, a Honvédkórházért Közhasznú Alapítvány elnökének, valamint az alapítvány támogatásával valósult meg.
KAESZA