Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

A szakrendelők és szakambulanciák rendelési beosztása továbbra is elérhető a régi, megszokott formában

2021. jan. 21. 11:05:33

Megújult weboldalunk folyamatosan frissül, azonban a kezdeti időszakban, a kereshető telefonkönyv és a rendelési beosztás optimalizálásáig továbbra is elérhető a korábban használt, pdf formátumú táblázat a "Betegellátás-Szakrendelések, ambulanciák időpontok" menüpont alatt.

Részletek

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Felhívjuk az intézményünkbe érkező betegek hozzátartozói figyelmét arra, hogy a COVID ellátás során a betegutakat átszerveztük, azaz a betegek más osztályokra (COVID, Mátrix osztályok) is kerülhetnek, mielőtt a végleges ellátó osztályra helyeznénk őket.
Az ellátás több szervezési feladatot igényel, ezért kérjük, hogy a beteg intézményünkbe szállításakor mihamarabb vegyék fel a kapcsolatot egymással.

Részletek

Szakmai konferencia a fizioterápia és reumatológia területére fókuszálva

2020. február 7., péntek 7:27

Az elmúlt évekhez hasonlóan, 2020 január utolsó hétvégéjén ismét megrendezték a „Korszerű lehetőségek a fizioterápiában” konferenciát az MH Egészségügyi Központ Hévízi Rehabilitációs Intézetben.

1609152162
Magyarország világviszonylatban is kiemelkedő minőségű vízrajza fontos szerepet játszik a reumatológiai és fizioterápiás kezelésekben. A világ legnagyobb, természetes termál tava a Hévízi-tó, amely a testet és a lelket egyaránt felfrissíti. Így kézenfekvő, hogy az idei évben a természetes vizek és azok szervezetünkre gyakorolt hatása állt a kongresszus középpontjában.
A konferencián az MH Egészségügyi Központ szakemberei mellett a szakterület kiváló specialistái is jelen voltak.

Bőrgyógyászati megbetegedésekről Prof.dr. Wikonkál Norbert tartott előadást, ehhez kapcsolódva dr. Szalkai Iván PhD ayurvéda tanár rámutatott, hogy a szervezet önregeneráló, gyógyító folyamatait hogyan lehet aktiválni a bőrfelszínen stimulálható létfontosságú energiaközpontokon keresztül.

Dr. Weinhoffer Judit PhD kihangsúlyozta, hogy gyógyítás során sosem szabad elfelejteni az egyén fontosságát. Relaxációs gyakorlatot is elvégezhettek a konferencia résztvevői Dr. Reider-Gera Ildikó klinikai szakpszichológus útmutatásai alapján.

A rendezvényen Dr.habil Szakács Zoltán PhD neurológus főorvos az alvászavart okozó mozgási rendellenességről beszélt, a nyugtalan láb szindróma tüneteinek felismeréséről, terápiájáról, szövődményeiről. Az érrendszeri megbetegedéseket és azok rehabilitációs lehetőségeit dr. Dzsinich Csaba főorvos ismertette.

Prof.dr. Sandra Sándor az ivókúra jelentőségéről beszélt, amely az utóbbi időben egyre nagyobb teret hódít a gyógyszeres kezelésekkel szemben. Rávilágított az igazán tiszta, egészséges víz gyógyító hatására, az azt veszélyeztető környezeti hatásokra. A Zala megyei Szent Rafael Kórház dietetikusa Monori Krisztina a munkája során tapasztalt életmódbeli változtatások nehézségeiről, akadályairól beszélt, amelyek leküzdése igazi kihívást jelent az egyénnek. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság főorvosa, Dr. Götli Kinga kiemelte a rendvédelmi dolgozók egészségmegőrzésének jelentőségét.

Szigeti Katalin gyógytornász a Harkány gyógyfürdő egy olyan terápiájára hívta fel a figyelmet, amely lehetőséget nyújt a női vizelet inkontinencia sikeres, komplex fizioterápiás kezelhetőségéről.

A jövő kezelési lehetőségei folyamatosan fejlődnek. Hába Györgyi gyógytornász „Robotasszisztált fizioterápia” című előadásában a rehabilitáció olyan területét mutatta be, amelyet naponta alkalmaz nagy hatékonysággal a stroke-os, sérülésből adódó bénulásban szenvedő betegeknél.

Dr. László Gábor az ülőmunka gerincre gyakorolt hatásáról, dr. Hunyadi János a megfelelő folyadékbevitelről beszélt.

Dr.habil Jordán Győző PhD egyetemi docens, prof.dr. Németh Éva egyetemi tanár és dr. Kardos Levente egyetemi docens a természet és az ember elválaszthatatlan kapcsolatáról tartott előadást, ugyanis az egyén szimbiózis kapcsolata a természettel nagyban hozzájárul a betegségek kialakulásához.

A két napos szakmai konferencia – amely kiváló alkalom az új módszerek megismerésére és a szakmai kapcsolatok ápolására – Pácserné Bozi Judit, a Honvédkórházért Közhasznú Alapítvány elnökének, valamint az alapítvány támogatásával valósult meg.
KAESZA