Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

A szakrendelők és szakambulanciák rendelési beosztása továbbra is elérhető a régi, megszokott formában

2021. jan. 21. 11:05:33

Megújult weboldalunk folyamatosan frissül, azonban a kezdeti időszakban, a kereshető telefonkönyv és a rendelési beosztás optimalizálásáig továbbra is elérhető a korábban használt, pdf formátumú táblázat a "Betegellátás-Szakrendelések, ambulanciák időpontok" menüpont alatt.

Részletek

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Felhívjuk az intézményünkbe érkező betegek hozzátartozói figyelmét arra, hogy a COVID ellátás során a betegutakat átszerveztük, azaz a betegek más osztályokra (COVID, Mátrix osztályok) is kerülhetnek, mielőtt a végleges ellátó osztályra helyeznénk őket.
Az ellátás több szervezési feladatot igényel, ezért kérjük, hogy a beteg intézményünkbe szállításakor mihamarabb vegyék fel a kapcsolatot egymással.

Részletek

Szabályos a radiológiai ellátás az MH Egészségügyi Központ gyógyító telephelyein

2018. december 14., péntek 12:28

Az egészségügyi szolgáltatások nyújtásához szükséges szakmai minimumfeltételekről szóló 60/2003. (X.20.) ESzCsM rendelet 2. számú mellékletében szerepel – többek között  –  a sürgősségi betegellátó egységben szervezett szakellátásra vonatkozó személyi és tárgyi minimumfeltételek meghatározása. 

Az MH EK egy olyan, széles feladatrendszert átfogó, komplex szervezet, mely több telephelyen működik, többek között a Podmaniczky utcai telephelyen is.
Az intézmény a sürgősségi betegellátó egységeiben szervezett egészségügyi szakellátás személyi és tárgyi feltételei megfelelnek a rendeletben előírt követelményeknek. A központi telephelyen sürgősségi centrum (III. progresszivitási szint), míg a Podmaniczky úti telephelyen sürgősségi beteg-fogadóhely működik.

A minimumfeltételeket szabályozó rendelet szerint a képalkotó eljárások közül a röntgen, illetve ultrahang készülék esetében belgyógyászat, sebészet stb.szakma esetében minimumfeltételként az intézményen belüli elérhetőséget szükséges biztosítania a szolgáltatónak, míg a sürgősségi betegfogadó hely esetében ilyen feltétel nincs előírva. A telephelyek között saját mentőgépjármű biztosítja a szállítást a betegek részére.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ 2018. szeptemberében ellenőrizte a sürgősségi betegellátó osztályokat, érintve a személyi- és tárgyi feltételeket, valamint az ellátás megfelelőségének kritériumait, melynek során megállapították, hogy a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Sürgősségi Centruma a jogszabályoknak előírtaknak megfelelően működik és biztosítja a betegellátást.

Szervezetünk bár több telephelyen teljesíti gyógyító feladatait, koordináltan, egy intézményként működteti a szabályzókban előírt és kialakított betegutat.

KAESZA