Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Szabályos a radiológiai ellátás az MH Egészségügyi Központ gyógyító telephelyein

Az egészségügyi szolgáltatások nyújtásához szükséges szakmai minimumfeltételekről szóló 60/2003. (X.20.) ESzCsM rendelet 2. számú mellékletében szerepel – többek között  –  a sürgősségi betegellátó egységben szervezett szakellátásra vonatkozó személyi és tárgyi minimumfeltételek meghatározása. 

Az MH EK egy olyan, széles feladatrendszert átfogó, komplex szervezet, mely több telephelyen működik, többek között a Podmaniczky utcai telephelyen is.
Az intézmény a sürgősségi betegellátó egységeiben szervezett egészségügyi szakellátás személyi és tárgyi feltételei megfelelnek a rendeletben előírt követelményeknek. A központi telephelyen sürgősségi centrum (III. progresszivitási szint), míg a Podmaniczky úti telephelyen sürgősségi beteg-fogadóhely működik.

A minimumfeltételeket szabályozó rendelet szerint a képalkotó eljárások közül a röntgen, illetve ultrahang készülék esetében belgyógyászat, sebészet stb.szakma esetében minimumfeltételként az intézményen belüli elérhetőséget szükséges biztosítania a szolgáltatónak, míg a sürgősségi betegfogadó hely esetében ilyen feltétel nincs előírva. A telephelyek között saját mentőgépjármű biztosítja a szállítást a betegek részére.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ 2018. szeptemberében ellenőrizte a sürgősségi betegellátó osztályokat, érintve a személyi- és tárgyi feltételeket, valamint az ellátás megfelelőségének kritériumait, melynek során megállapították, hogy a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Sürgősségi Centruma a jogszabályoknak előírtaknak megfelelően működik és biztosítja a betegellátást.

Szervezetünk bár több telephelyen teljesíti gyógyító feladatait, koordináltan, egy intézményként működteti a szabályzókban előírt és kialakított betegutat.

KAESZA