Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Sürgősségi szakápoló vizsga

A Magyar Honvédség egészségügyi alegységeitől érkezett 26 hallgató tett sürgősségi szakápoló vizsgát szeptember 17-én és 18-án az MH Egészségügyi Központ Klinikai Demonstrációs Egységében.

1609150879
Dr. Pápai Tibor őrnagy, az MH EK Sürgősségi Betegellátó Centrum vezető ápolója, a képzés hazai szakértője és oktatója köszöntő beszédével nyitotta meg a vizsgát szeptember 17-én reggel, egyben bemutatta a vizsgabizottságot és ismertette a képzés céljait. Dr. Horváth Péter ezredes a Magyar Honvédség megbízott egészségügyi főnöke köszöntőjében kiemelte, hogy a képzéssel a vizsgázók plusz ismereteket szereztek, melyet a csapatoknál feladatuk továbbadni.
1609150879
A sürgősségi szakápolói képzés szükségességét szakmai felmérések, elemzések előzték meg, amelyből a csapat-egészségügyi ellátás erősítésének szükségessége derült ki. A szervezők célja ennek a folyamatnak a megállítása és – megfelelő végzettség adása mellett – a humánerőforrás megtartása is volt.
A GYEMSZI által támogatott, kihelyezett OKJ-s képzés egy évvel ezelőtt indult és Európában is elfogadott végzettséget adott. Ezzel a tanfolyammal nem csak szaktudást és kompetenciát, hanem felelősséget is kaptak a szakdolgozók.
A kompetencia alapú képzéssel és vizsgával korszerű sürgősségi gondolkodást és beavatkozási praktikumokat sajátítottak el a hallgatók, ami a sürgősségi területen végzett munkánál gyakran speciális feladatmegosztással is jár. A vizsga dinamikus volt, ahogyan az a sürgősségi munkának is jellemzője a gyors zajlássebesség, hiszen a gyorsaság életet menthet.
1609150879
A Klinikai Demonstrációs Egység élethű környezetében és korszerű szimulációs fantomjain a vizsgázók olyan gyakorlati vizsgafeladatokat végeztek el, amelyekkel a napi munkavégzés során gyakran találkozhatnak. Többek között újraélesztés, súlyos sérült ellátás, légútbiztosítás és lélegeztetés, valamint egyéb más sürgősségi kórállapotok ellátásának korszerű diagnosztikai, illetve ellátási algoritmusai alapján kellett a gyakorlatokat elvégezniük a vizsgázóknak.

1609150880
KAESZA