Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

Oltási időpontfoglalás a lakossági portálon: eeszt.gov.hu

2021. ápr. 23. 15:41:25

Az Országos Kórházi Főigazgatóság a koronavírus elleni védekezés keretében a lakosság részére új, oltási időpontfoglaló felületet hozott létre az EESZT Lakossági Portálján. A rendszer egyéni oltási időpontfoglalásra biztosít lehetőséget.

Részletek

1% támogatás

2021. máj. 6. 9:22:44

Kérjük, hogy adója 1%-val támogassa Ön is a Honvédkórházért Közhasznú Alapítványt. Adószám: 18094921-1-41

16-18 évesek Pfizer oltásával kapcsolatos információk

2021. máj. 12. 13:04:40

Mielőtt az oltásra érkeznek figyelmesen olvassák el az alábbi információkat.

Részletek

Sürgősségi szakápoló vizsga

2014. szeptember 22., hétfő 9:05

A Magyar Honvédség egészségügyi alegységeitől érkezett 26 hallgató tett sürgősségi szakápoló vizsgát szeptember 17-én és 18-án az MH Egészségügyi Központ Klinikai Demonstrációs Egységében.

1609150879
Dr. Pápai Tibor őrnagy, az MH EK Sürgősségi Betegellátó Centrum vezető ápolója, a képzés hazai szakértője és oktatója köszöntő beszédével nyitotta meg a vizsgát szeptember 17-én reggel, egyben bemutatta a vizsgabizottságot és ismertette a képzés céljait. Dr. Horváth Péter ezredes a Magyar Honvédség megbízott egészségügyi főnöke köszöntőjében kiemelte, hogy a képzéssel a vizsgázók plusz ismereteket szereztek, melyet a csapatoknál feladatuk továbbadni.
1609150879
A sürgősségi szakápolói képzés szükségességét szakmai felmérések, elemzések előzték meg, amelyből a csapat-egészségügyi ellátás erősítésének szükségessége derült ki. A szervezők célja ennek a folyamatnak a megállítása és – megfelelő végzettség adása mellett – a humánerőforrás megtartása is volt.
A GYEMSZI által támogatott, kihelyezett OKJ-s képzés egy évvel ezelőtt indult és Európában is elfogadott végzettséget adott. Ezzel a tanfolyammal nem csak szaktudást és kompetenciát, hanem felelősséget is kaptak a szakdolgozók.
A kompetencia alapú képzéssel és vizsgával korszerű sürgősségi gondolkodást és beavatkozási praktikumokat sajátítottak el a hallgatók, ami a sürgősségi területen végzett munkánál gyakran speciális feladatmegosztással is jár. A vizsga dinamikus volt, ahogyan az a sürgősségi munkának is jellemzője a gyors zajlássebesség, hiszen a gyorsaság életet menthet.
1609150879
A Klinikai Demonstrációs Egység élethű környezetében és korszerű szimulációs fantomjain a vizsgázók olyan gyakorlati vizsgafeladatokat végeztek el, amelyekkel a napi munkavégzés során gyakran találkozhatnak. Többek között újraélesztés, súlyos sérült ellátás, légútbiztosítás és lélegeztetés, valamint egyéb más sürgősségi kórállapotok ellátásának korszerű diagnosztikai, illetve ellátási algoritmusai alapján kellett a gyakorlatokat elvégezniük a vizsgázóknak.

1609150880
KAESZA