Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Stratégiai szövetség az egészségügyben

A már jelenleg is kiváló együttműködését erősítette és újította meg az MH Egészségügyi Központ és a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórháza április 4-én, Budapesten. A két egészségügyi szervezet közös célkitűzése, hogy új szintre emeljék a kölcsönös szakmai kapcsolatot.

Az észak- és közép-magyarországi terület fekvő betegeinek legmagasabb progresszivitási szintű ellátása a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjában, a gyermekbetegeké pedig a Bethesda Gyermekkórházban történik. A két intézmény így egymás munkáját kiegészítve működik közre az egészségügyben, amely közös munka a csütörtökön aláírt együttműködési megállapodással új szintre emelkedett. Mindamellett, hogy az Egészséges Budapest Program szükségessé is teszi ezt a kórházak közötti kezdeményezést, a szakmai munka megerősítése új lendületet is ad a két szervezetnek.

1609151834

A megújított együttműködési szerződést az MH Egészségügyi Központ részéről az intézmény parancsnoka, Kun Szabó István vezérőrnagy, a Bethesda Gyermekkórház részéről pedig dr. Velkey György főigazgató írták alá. Mint hangsúlyozták, az immáron évtizedes múltra visszatekintő szoros együttműködés a jelen megállapodással megerősödött és új irányt kapott, hiszen a két kórház összehangolt működést és közös fejlesztési irányokat jelölt ki többek között a sürgősségi betegellátás, egyes sebészeti szakterületek, a szülészet és nőgyógyászat, valamint az újszülött-ellátás területén.

1609151834

Kun Szabó István vezérőrnagy – dr. Velkey Györggyel egyetértésben – beszédében kiemelte, hogy két igen dinamikusan fejlődő, sok speciális beteget ellátó kórház erősíti meg stratégiai szövetségét, amelyek együttesen garantálni tudják a legmagasabb szintű betegállátást térségükben.

1609151834

A rendezvényen jelen volt még többek között dr. Stubnya Gusztáv, az Egészséges Budapest Program egészségfejlesztési igazgatója, illetve Bogárdi-Szabó István, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke is, akik mindketten üdvözölték az együttműködési megállapodást.

Forrás: honvedelem.hu (Fotó és cikk: Snoj Péter)

KAESZA