Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

A szakrendelők és szakambulanciák rendelési beosztása továbbra is elérhető a régi, megszokott formában

2021. jan. 21. 11:05:33

Megújult weboldalunk folyamatosan frissül, azonban a kezdeti időszakban, a kereshető telefonkönyv és a rendelési beosztás optimalizálásáig továbbra is elérhető a korábban használt, pdf formátumú táblázat a "Betegellátás-Szakrendelések, ambulanciák időpontok" menüpont alatt.

Részletek

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Felhívjuk az intézményünkbe érkező betegek hozzátartozói figyelmét arra, hogy a COVID ellátás során a betegutakat átszerveztük, azaz a betegek más osztályokra (COVID, Mátrix osztályok) is kerülhetnek, mielőtt a végleges ellátó osztályra helyeznénk őket.
Az ellátás több szervezési feladatot igényel, ezért kérjük, hogy a beteg intézményünkbe szállításakor mihamarabb vegyék fel a kapcsolatot egymással.

Részletek

Statikus és dinamikus bemutatóval a Ludovika Fesztiválon

2014. május 27., kedd 15:15

Statikus és dinamikus bemutatóval is képviseltette magát a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ az V. Ludovika Fesztiválon az Orczy-kertben 2014. május 17-én.

1609150852

Az MH Egészségügyi Központ állománya a rendezvény egészségügyi biztosításában vett részt, valamint statikus és dinamikus bemutató által adott minden érdeklődő számára ízelítőt tevékenységéről, az MH Egészségügyi Központ, Egészségügyi Felkészítő és Továbbképző Intézet (Budapest, Tünde utca) (a továbbiakban: EÜFTI) és az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Rendész Zászlóalj személyi állományának közreműködésével.

1609150852

A realisztikus, dinamikus bemutató során egy védett személy (VIP) érkezett gépjárművel a rendezvény színhelyére, ahonnan a terv szerint a nézők köszöntése és beszédének megtartása után légi úton, helikopterrel távozott volna. Védelmét, saját személybiztosító csoportja látta el, melynek szerves részét kell, hogy képezze legalább egy harctéri életmentő katona is. A terület, illetve a helikopter leszállási zónájának biztosítását, a már korábban ide érkezett másik csoport látta el, akik felkészültek az érkező VIP személy fogadására.
Magányos merénylő tett kísérletet a védett személy életének kioltására. A merénylőt a személybiztosító részleg „hatástalanította”. Az elesett merénylő társai, kihasználva utolsó lehetőségüket – mielőtt a VIP személy elhagyja országukat – elkeseredett támadást intéztek a csoport ellen, majd megpróbáltak elhajtani. Rövid tűzharcban szökési kísérletük meghiúsult, életüket vesztették. A védett személyt sikerült kimenekíteni a veszélyeztetett területről.
A támadók által leadott lövések a csoport több tagját is megsebesítették.
A sérültek ellátását a kijelölt két fő harctéri életmentő katona megkezdte. Az ellátás közben magasabb fokozatú ellátói szintet kértek rádión az elöljárótól.
1609150852

A további szakszerű ellátás érdekében egy fő egészségügyi tiszt és egy fő egészségügyi altiszt érkezett, a Magyar Honvédségben rendszeresített mentőgépjárművel, majd megkezdték a súlyos sérült ellátását. Állapotát stabilizálták, szállításra felkészítették, majd a mentőgépjárművel elszállították. A mentőgépjármű távozása után a csoport visszavonult a biztonságos terület irányába.
1609150852

A realisztikus bemutató elsődleges célja az volt, hogy a Fesztiválon megjelentek megismerjék az MH EK EÜFTI feladatkörét és a harctéri életmentő katona képességet.

A két bemutató hely hozzájárult a katona-egészségügyi szakállomány presztízsének növeléséhez a Fesztivál keretében.

KAESZA