Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Sportnapon mérte össze teljesítményét az MH EK állománya

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ dolgozói a fehér köpenyeket és egyenruhákat edzőruhára cserélve, ezúttal sportteljesítményüket mérték össze az intézmény sportnapján, 2016. július 1-jén.

1609151147

Az Magyar Egészségügy Napja alkalmából csütörtökön hivatalos ünnepséggel, pénteken kötetlenebb, sportvetélkedős rendezvénnyel köszöntötte a nemes szakterületen dolgozók tevékenységét az MH Egészségügyi Központ.

MH EK fegyvernemi napjának számító Semmelweis-napon, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ kiképzőbázisára közel 300 dolgozó érkezett, hogy jóhangulatú mérkőzések keretében mérje össze teljesítményét.

A rendezvény a parancsnoki megnyitóval vette kezdetét, ahol Szabó István vezérőrnagy köszöntötte a szép számban megjelent állományt és minden résztvevőnek balesetmentes és sportszerű versenyzést kívánt.

1609151147

A megnyitót követően az alakulótéren – rendhagyó módon – a sorakozó nem elöljáró fogadása miatt történt, hanem Katus Attila hatszoros világ- és kétszeres Európa aerobik bajnok által vezetett bemelegítés okán. Katus Attila, a SOTE Testnevelési és Sporttudományi kar óraadó tanára, személyi edző és aerobik oktató vidám hangulatú sportfoglalkozása során alaposan átmozgatta a jelenlévőket, majd egészségfejlesztő célzattal szólt néhány szót az állományhoz, kiemelve: „ A mozgás és a sport szeretete mindenkié. ”

Alapos bemelegítés után következtek a versenyszámok, így a kötélhúzás, mentőtoló, labdarúgó és fekvenyomó bajnokságok, valamint a sor-váltóverseny és a 450 méteres váltófutás.

Folyamatos programként ezúttal nem lőfegyverekkel, hanem nyilakkal lőhetett célba minden érdeklődő, az íjászattal 1975 óta foglalkozó Szöllősi Antal vezetésével, aki olimpiai és terep szakágban válogatott kerettag volt és több országos bajnoki címet is szerezett.

1609151147

További szabadidős programokként a jelenlévőknek latin tánc, hastánc, aerobic, asztalitenisz, sakk, liget-röplabda, tollaslabda, petanque és sakk kipróbálására nyílt lehetősége.

A nap végén az eredményhirdetés során Szabó István vezérőrnagy átadta az okleveleket és serlegeket a versenyszámok győzteseinek és megköszönte, hogy a kánikula ellenére ilyen szép számmal és teljes erőbedobással küzdött és sportolt az állomány.

A rendezvényt követően koncertet adott a rendezvénynek helyszínt adó kiképzőbázis parancsnokának részvételével a Rocklabor zenekar.

1609151147
KAESZA