Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Részvettünk az alpesi síversenyen Olaszországban

2013. február 25., hétfő 14:01

Az olasz Alpesi Csapatok Parancsnoksága 2013. február 4 és 9. között rendezte meg a Campionati Sciistici delle Truppe Alpine (Ca.S.T.A) síversenyt Olaszországban San Candido, Sesto és Dobbiaco helyszínein.

A versenyen 11 nemzet – Amerikai Egyesült Államok, Argentína, Bulgária, Lengyelország, Libanon, Olaszország, Macedonia, Magyarország, Németország, Spanyolország, Szlovénia – katonái vettek részt, ahol a különböző téli sportágakban, mint például a sífutás, a biathlon, óriás szlalom és a túlélő hegyi sítúrában mérethették össze erőiket. A verseny elsődleges célja a megmérettetésen túl a katonabarátság erősítése volt a résztvevő nemzetek között.

1609150743

Az Egészségügyi Központ egészségfejlesztéssel foglalkozó tisztje, Hegedűs Csaba főhadnagy is tagja volt annak a Magyar Honvédséget képviselő 3 fős csapatnak, akik először vettek részt ezen a nagyszabású, jól megszervezett nemzetközi katonai sporteseményen. A magyar csapat a Nemzetközi Síszövetség (FIS) szabályai által lebonyolított óriás szlalom versenyszámában a 7. helyezést érte el, ami a technikai felszerelésbeli hiányosságok, valamint az ország földrajzi adottságából adódó különbségek figyelembevételével kiváló eredményként könyvelhető el.

1609150744
KAESZA