Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

A szakrendelők és szakambulanciák rendelési beosztása továbbra is elérhető a régi, megszokott formában

2021. jan. 21. 11:05:33

Megújult weboldalunk folyamatosan frissül, azonban a kezdeti időszakban, a kereshető telefonkönyv és a rendelési beosztás optimalizálásáig továbbra is elérhető a korábban használt, pdf formátumú táblázat a "Betegellátás-Szakrendelések, ambulanciák időpontok" menüpont alatt.

Részletek

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Felhívjuk az intézményünkbe érkező betegek hozzátartozói figyelmét arra, hogy a COVID ellátás során a betegutakat átszerveztük, azaz a betegek más osztályokra (COVID, Mátrix osztályok) is kerülhetnek, mielőtt a végleges ellátó osztályra helyeznénk őket.
Az ellátás több szervezési feladatot igényel, ezért kérjük, hogy a beteg intézményünkbe szállításakor mihamarabb vegyék fel a kapcsolatot egymással.

Részletek

Repülőorvosi kongresszusok Debrecenben

2019. szeptember 23., hétfő 15:16

2019. szeptember 8-12-e között Debrecenben rendezték meg a repülőorvosi világkongresszust (International Congress of Aerospace Medicine), valamint az Európai Repülőorvosi Felhasználói Konferenciát (USER Congress), amelyeken az MH Egészségügyi Központ szakemberei is felszólaltak.

1609152011
A világkongresszus célja a civil és katonai repülés, illetve az űrkutatás orvosbiológiai problémáinak, kutatási eredményeinek, a repülőorvosi alkalmassági minősítés jogszabályi és klinikai aspektusainak bemutatása volt. A konferencián 75 ország szakemberei (repülőorvosok, repülőműszaki mérnök szakemberek és pilóták) vettek részt, amely remek alkalmat biztosított a civil és katonai repülőorvosi intézetek, kutatóintézetek és polgári repülőorvosi központok vezető szakemberei számára, hogy a repülésbiztonság szempontjából legfontosabb kihívásokról, problémákról tapasztalatokat cseréljenek.

A Szervezőbizottság elnöke Dr. Győri Gyula címzetes docens, az Innovációs és Technológiai Minisztérium légiközlekedési főigazgatója, a Tudományos Bizottság elnöke Prof. Dr. Grósz Andor nyugállományú orvos dandártábornok, valamint a bizottság tagja Dr. Szabó Sándor András orvos ezredes, MH repülő főszakorvos, az MH Egészségügyi Központ főorvosa.

A nyitó előadást Prof. Dr. Grósz Andor tartotta. Az MH Egészségügyi Központ 3 főorvosa is előadás tartott: Dr. Reményi Ákos, a Fül-orr-gége Fej- és Nyaksebészeti Osztály főorvosa, Dr. Szabó Sándor András orvos ezredes és Hornyik József a Repülőorvosi, Alkalmasságvizsgáló és Gyógyító Intézet osztályvezető pszichológusa.

1609152011
A kongresszushoz ezúttal szorosan kapcsolódott a kétévente megrendezésre kerülő Európai Repülőorvosi Felhasználói Konferencia (USER Congress), amely kifejezetten a katonai repülés és a repülőorvosi kiképzőeszközök fejlesztésére, a repülésbiztonság szempontjából fontos gyakorlati eredményességére fókuszált.

A 7. alkalommal megszervezett esemény Szervezőbizottságának elnöke Dr. Szabó Sándor András orvos ezredes volt, míg társelnökként Dr. Erich Rödig nyugállományú dandártábornok a Német Légierő volt repülő főszakorvosa volt, aki tapasztalataival segítette a lebonyolítást. Az európai és ázsiai szakemberek mellett az Amerikai Repülőorvosi Társaság elnöke, Dr. Joe Ortega nyugállományú ezredes is részt vett a 90 ország részévtelével megrendezett kongresszuson. A nyitóelőadást Dr. Kopcsó István orvos dandártábornok, MH egészségügyi főnök tartotta a magyar katona-egészségügyi szolgálat aktív nemzetközi szerepvállalásáról és a Zrínyi 2026 átfogó haderő fejlesztési tervről.

Az MH Egészségügyi Központ részéről Dr. Szabó Sándor András orvos ezredes a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Katonai Repülő Intézettel közösen elvégzett kutatási projekt eredményeiről tartott előadást.

Mind a világkongresszus, mind a felhasználó konferencia új együttműködési lehetőségeket nyitott a hazai katonai repülőorvoslásban dolgozó szakemberek előtt.

1609152011
KAESZA